Un cotxe calcinat i cinc ferits lleus durant la revetlla de Sant Joan

Els cossos de seguretat han efectuat 35 intervencions durant la nit


Temes relacionats

La Flama del Canigó manté viva a Sant Cugat la unió dels Països Catalans (23/jun/19)


  • Comparteix:

Els cossos de seguretat han efectuat 35 sortides per petits incendis relacionats amb l'ús de petards / Foto: ACN

Els cossos de seguretat han efectuat 35 sortides per petits incendis relacionats amb l'ús de petards / Foto: ACN

La revetlla de Sant Joan a Sant Cugat ha acabat amb un cotxe calcinat a la zona de Can Mates i cinc ferits lleus per l'ús de petards. Durant la nit, els cossos de seguretat han efectuat un total de 35 sortides relacionades amb el llançament d'artefactes pirotècnics, que han ocasionat petits incendis com la crema de 15 contenidors i focs en jardins de dos domicilis que ràpidament han estat sufocats. L'ús del foc també ha afectat dos cotxes més a la ciutat, tot i que aquests no han quedat completament calcinats. En comparació amb l'any passat, s'han registrat 16 incidències més. Tot i així, en declaracions a Cugat Mèdia, l'intendent de la Policia Local, Josep Maria Escarré, ha qualificat les intervencions 'dins de la normalitat' i ha agraït la feina feta al dispositiu de seguretat que ha treballat durant la nit.

Amb motiu de la revetlla, la ciutat ha posat en marxa un operatiu integrat per una cinquantena de persones entre professionals de la Policia Local, la Brigada Municipal i l'ADF, a més de Protecció Civil i alguns dels seus voluntaris. Un dispostiu 'major' que l'any passat que, segons Escarré, ha servit per donar una resposta 'més àmplia'. Com cada any, també s'ha activat el pla d'actuació municipal de prevenció d'incendis.

L'intendent ha destacat que la majoria d'intervencions s'han produït en el nucli urbà i que les actuacions en les zones boscoses han estat 'pràcticament nul·les'. Un fet que ha atribuït al 'civisme' de la ciutadania. 'Som una ciutat amb 90.000 habitants i amb molta zona de vegetació, la gent té molt clar on no ha de llançar els petards', ha dit. Tot i així, ha admès que cal seguir treballant perquè les incidències encara siguin menors.




Josep Maria Escarré

La majoria de ciutadans han tingut un comportament molt assenyat amb l'ús dels petards llevat d'aquests petits incidents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.