Tallers d'educació sexual per a adolescents a l'Hospital General


  • Comparteix:

Imatge de l'Hospital General / Foto: HUGC

Imatge de l'Hospital General / Foto: HUGC

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) organitza aquest dimarts un taller d'educació sexual per a adolescents. L'objectiu és oferir als joves instruments per millorar la salut sexual de la mà de l'equip de professionals de la Unitat de Consulta Jove de Ginecologia del centre, recentment creada. En aquestes trobades, la d'avui és a les sis de la tarda, s'aborden temes com la sexualitat, la contracepció i la prevenció de malalties de transmissió sexual.

Segons un comunicat de l'hospital, en els últims anys l'edat d'inici de les relacions sexuals s'ha avançat, abans dels 15 anys, i per això cal potenciar l'educació sexual. De fet, un estudi de la Lliga espanyola de l'Educació assegura que només el 12% dels adolescents rep informació sexual dels pares.

Respecte a les malalties de transmissió sexual, el centre assenyala un increment de diagnòstics a les consultes. Segons l'Institut Català de la Salut (ICS), es detecten 413 casos per cada 100.000 habitants de malalties de transmissió sexual. En els últims dos anys, els diagnòstics han augmentat un 56%, especialment clamidia i gonorrea.


A l'HUGC, les joves són ateses per les doctores especialistes Núria López i Sònia Sánchez, membres d'aquesta Unitat de Consulta Jove.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.