Protegir els animals del sol i hidratar-los, clau per evitar els cops de calor

Els gossos pateixen especialment les altes temperatures / Foto: ACN

Societat

Publicat el 27/jun/19 per Albert Prat

L'onada de calor que afecta Sant Cugat aquests dies posa en risc no només les persones més vulnerables, sinó també els animals de companyia. Els seus propietaris han de posar especial atenció en dotar-los de la màxima comoditat possible per evitar cops de calor i, fins i tot, posar en perill les seves vides. La protectora El Cau Amic ha fet un repàs, juntament Marta Miralpeix, del Centre Veterinari Torreblanca, de què cal fer per alleugerir al màxim el patiment dels animals quan pugen les temperatures.

Escolta-ho

La importància de l'ombra
Deixar animals tancats a la intempèrie en un espai on no hi hagi ombres els pot provocar greus problemes de salut. Cal preparar el lloc on passaran la major part del dia perquè tinguin zones arrecerades per protegir-se de la calor.

Hidratació correcta
Cal assegurar-se que els animals tindran accés a aigua fresca durant tot el dia. Per això, és convenient deixar-los més d'un recipient d'aigua per si accidentalment en tomben un. En el cas dels gats, que solen beure menys aigua, la protectora assenyala que pot ser bona idea deixar un glaçó a l'abeurador perquè els serveix per refredar l'aigua i 'com a joguina'. Ara, Francesc Codonyés ha advertit que 'val més posar una tovallola a sota'.

No passejar a hores de màxima calor
S'ha d'evitar al màxim possible passejar els gossos en hores de màxima calor i, en cas que sigui inevitable, les sortides han de ser curtes. A més, cal tenir en compte els gossos també en espais com les platges. 'Si nosaltres portem para-sol per protegir-nos, també n'hem de dur pels animals', adverteix Codonyés.

No deixar-los al cotxe amb les finestres trencades
Tant Miralpeix com els membres de la protectora han insistit en la importància de no deixar mai un gos amb les finestres tancades en un cotxe, 'encara que siguin cinc minuts'. En cas de trobar un gos en aquesta situació, recomanen trucar a la policia, ja que trencar les finestra d'un cotxe aliè 'pot tenir conseqüències legals'.