La cultura popular es torna a reivindicar amb un Seguici de Sant Pere escurçat per la calor

El Seguici ha començat una hora més tard del previst i ha fet un recorregut més curt


  • Comparteix:

La cultura popular de Sant Cugat ha tornat a sortir al carrer amb un Seguici de Sant Pere escurçat a causa de l'onada de calor. Els Trabucaires han tornat a encapçalar el recorregut, que ha arrencat a les sis de la tarda a l'avinguda de Catalunya i ha passat per la plaça de Sant Pere, el carrer Major, la plaça d'Octavià i la llotgeta del Reial Monestir. Després s'ha celebrat la missa major i l'Esclat de Festa, altre cop a la sortida.



DESCARREGA'T EL PROGRAMA SENCER AQUÍ

Els Trabucaires, els Diables, els Castellers, l'Entitat Sardanista, els Geganters, els Caparrots, els Bastoners, l'Esbart, el Grup Mediterrània, l'Escola de Música Tradicional i la Comissió del 'Paga-li, Joan' han mostrat part del seu repertori tot i la calor en un seguici organitzat per la Coordinadora d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional i que tancaven les autoritats.

El membre de la Coordinadora Francesc Picornell ha explicat que van valorar escurçar el recorregut i començar-lo més tard per la calor. Tot i així, els actes i el funcionament han estat els mateixos de cada any.

A la plaça de Sant Pere s'ha fet la tradicional ofrena a Francesc Vila, un santcugatenc que va recuperar el 'Paga-li, Joan' i la cultura popular i tradicional a la ciutat amb el pilar d'entitats, en què hi han participat els Gausacs, els Geganters, l'Esbart i els Diables.

Les entitats s'han dirigit llavors cap a la plaça d'Octavià pel carrer Major per arribar a la llotgeta del Monestir. Algunes d'elles han entrat a la cerimònia religiosa, presidida pel bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, així com l'alcaldessa, Mireia Ingla, i alguns regidors, que també hi han assistit.

L'esclat de Festa, a la sortida de l'Església, ha impregnat de color la llotgeta del Monestir per celebrar, un any més, Sant Pere a Sant Cugat.


Francesc Picornell

Començar el seguici a dos quarts de sis potser era una mica agosarat per la calor i vam decidir escurçar el recorregut. Tot i així, tot segueix igual



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.