Els gegants d'arreu de Catalunya passegen la tradició pels carrers de Sant Cugat


  • Comparteix:

Els Geganters de Sant Cugat s'han passejat aquest diumenge, darrer dia de Festa Major, pels carrers de la ciutat acompanyats de nou colles més amb motiu de la 33a Trobada Gegantera. En Joan i la Marieta, han estat, un any més, amfitrions de la iniciativa i ha fet desfilar més d'una vintena de gegants d'arreu de Catalunya pels carrers de la ciutat omplint-los de música, ball i molta tradició.

DESCARREGA'T EL PROGRAMA SENCER AQUÍ

Per als Geganters de Sant Cugat, aquest és un dia especial. Com explica el cap de la colla dels Geganters de Sant Cugat, Ramon Bruguera, és el dia en què reben la visita de les colles que els han visitat durant l'any.

Enguany, en la trobada han participat deu agrupacions: tres de locals -Gegants de Sant Cugat, Colla Gegantera de Valldoreix i Caparrots- i set d'altres punts de Catalunya. És el cas dels Gegants de Santa Perpètua de Mogoda, que com explica el membre Pere Alsina 'tornen la visita' als Gegants.

La cercavila ha començat a la plaça de la Vila i ha caminat fins a la plaça de Lluís Millet, on colles i gegants han descansat per, tot seguit, continuar el recorregut fins a la plaça d'Octavià. La trobada ha posat punt final amb un ball de tots els gegants en una plaça plena de gom a gom i una entrega de records a les colles per part de l'alcaldessa, Mireia Ingla.




Ramon Bruguera

Per nosaltres arribar a la 33a Trobada és molt important. És la nostra trobada en què ens visiten les colles que nosaltres hem anat visitant. Volem que se sentin aquí com ells ens han rebut en les seves poblacions quan nosaltres hem representat a Sant Cugat arreu de Catalunya.

Pere Alsina

Som dels Gegants de Santa Perpètua de Mogoda. Venim aquí perquè fem intercanvi amb els Gegants de Sant Cugat. Ells van venir al març i ara els hi tornem la visita aquí, a la vostra Festa Major.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.