Sant Cugat Comerç alerta de la desaparició de l'oferta comercial al centre de la ciutat

L'entitat reclama 'mesures urgents' per revertir la situació i lamenta que el nou govern no tingui regidoria de Comerç


  • Comparteix:

Sant Cugat Comerç assegura que hi ha més de 50 locals tancats al centre / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat Comerç assegura que hi ha més de 50 locals tancats al centre / Foto: Cugat Mèdia

El comerç del centre de Sant Cugat està 'malalt'. Així defineix la situació de l'oferta comercial l'associació Sant Cugat Comerç, que alerta de la 'desaparició' de comerços al centre, després de fer una anàlisi del 'cens comercial', carrer per carrer, que ha comprovat que hi ha més de 50 locals tancats. L'entitat recorda que adverteix d'aquesta situació des de fa més d'un any i reclama 'mesures urgents' al nou equip de govern.

El gerent de Sant Cugat Comerç, Jesús Carballo, alerta que la situació és 'crítica' i que 'cal actuar amb celeritat' abans que 'el problema es converteixi en irreversible'. Millorar la mobilitat i l'accés al centre i fer un pla estratègic del comerç a la ciutat són algunes de les propostes de l'entitat. Carballo assegura que els serveis estan substituint els comerços al centre i que 'si no es fa res', la 'malaltia' farà que aquests establiments acabin desapareixent completament.

Segons l'associació, una de les primeres mesures que s'hauria d'implementar és la 'reordenació' de la zona verda. Carballo explica que en l'últim any aquest sistema d'aparcament ha provocat una reducció del 15% de la circulació de persones per l'eix comercial.

Desaparició de la regidoria de Comerç
L'associació de comerciants ha expressat també la seva 'sorpresa' per la desaparició amb el nou govern de la regidoria de comerç, que dependrà de la tinença d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació i Empresa de la socialista Elena Vila. El gerent de Sant Cugat Comerç ha assegurat que des de l'entitat no entenen que no aparegui en cap moment la paraula 'comerç' en el nou organigrama.

En les properes setmanes, Carballo té previst reunir-se amb l'alcaldessa i la tintenta d'alcalde per tractar la problemàtica.




Jesús Carballo

Els serveis estan proliferant molt i baixa cada vegada més el nombre de comerços. Això també fa que la nostra ciutat sigui menys atractiva comercialment. És una malaltia que comença i no acaba si no ens posem a treballar immediatament.

Jesús Carballo

Si observem l'organigrama del nou Ajuntament, no apareix la paraula 'comerç' per enlloc, cosa que no entenem. És una sorpresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.