L'església del Monestir de Sant Cugat es modernitza i permet fer donatius amb targeta

El nou sistema funciona des de gener i ha comportat un petit increment de les donacions


  • Comparteix:

L'aparell permet fer donacions de quatre quantitats diferents / Foto: Cugat Mèdia

L'aparell permet fer donacions de quatre quantitats diferents / Foto: Cugat Mèdia

Els feligresos de l'Església del Monestir de Sant Cugat ja poden fer donacions amb targeta o amb el mòbil mitjançant el sistema 'contactless' que ha instal·lat el Banc Sabadell amb una prova pilot en unes 160 parròquies de l'Estat espanyol. Aquest nou sistema, que està en funcionament des de gener, ha comportat, segons el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Emili Marlés, un petit increment en les donacions, que també es poden seguir fent amb el tradicional mètode en efectiu.

Marlés explica que aquests recursos econòmics són 'necessaris' per al funcionament d'una parròquia i que aquest sistema permet col·laborar de forma 'ràpida i senzilla'. En definitiva, adaptar-se als 'hàbits' de la població. Un mètode que, segons el rector, la 'gent jove' ha valorat molt.

Segons el mossèn, un altre dels aspectes positius del sistema és la 'transparència', ja que totes les donacions queden registrades i no són anònimes. Es poden pagar quatre quantitats diferents: el mínim de cinc euros, deu, quinze o un màxim de 19 euros.

El faristol, situat a l'entrada de l'Església, té una pantalla tàctil, que permet seleccionar la quantitat a donar com a almoina, i es pot pagar només acostant-hi el mòbil o la targeta, com un datàfon. Tot i ser una iniciativa del Banc Sabadell, s'accepten targetes de crèdit i dèbit de qualsevol banc. A més, el mateix aparell també manté el mètode tradicional i té un forat per a fer donacions en efectiu.




Emili Marlés

Una parròquia destina molts diners a obres solidàries i és important que aquests recursos entrin. Si els hàbits de la població estan passant a pagar amb targeta, nosaltres ens hem d'adaptar.

Emili Marlés

També és molt bo per la transparència, perquè queda un registre de qui fa el donatiu. A mi m'agrada molt com a mossèn perquè fa que la gestió de la comptabilitat a la parròquia sigui més transparent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.