Crida a la mobilització contra una presumpta agressió sexual durant la Festa Major

Sant Cugat té previst afegir-se al protocol de seguretat contra agressions sexuals


  • Comparteix:

Cartell de la concentració / Foto: Hora Bruixa

Cartell de la concentració / Foto: Hora Bruixa

Una noia hauria estat drogada i agredida sexualment durant la Festa Major, segons assegura Hora Bruixa, que ha convocat aquest dimarts a dos quarts de vuit del vespre una concentració de rebuig a la plaça de la Vila. De moment, ni Mossos d'Esquadra ni Policia Local tenen constància que s'hagi presentat denúncia per aquests fets, però s'està indagant ja que a vegades les víctimes d'agressions masclistes no es dirigeixen als cossos de seguretat o als centres hospitalaris.

La presumpta agressió s'hauria produït a prop d'Esade la nit de dissabte a diumenge. Es tractaria de la tercera agressió sexual de la qual es té constància a la ciutat aquest 2019. El cas l'ha donat a conèixer aquest dilluns el col·lectiu feminista Hora Bruixa, a través de Twitter.



L'entitat també ha fet públic un comunicat de condemna al qual reitera la necessitat de donar visibilitat a aquest tipus d'agressions per conscienciar. A més, reclama abordar la problemàtica tant des de les administracions com des de la societat per trencar amb la cultura masclista.

La mateixa alcaldessa, Mireia Ingla, durant el pregó de Festa Major, va reiterar la tolerància zero del municipi amb les agressions masclistes. De fet, la Festa Major ha comptat amb un protocol per evitar agressions sexistes i conscienciar la ciutadania.

L'Ajuntament ha condemnat a través de les xarxes qualsevol tipus d'agressió sexual i es posa a disposició de les dones que hagin patit agressions d'aquest tipus.



Protocol de seguretat
Durant el 2018 es van denunciar a Sant Cugat 14 delictes contra la llibertat sexual, segons dades dels Mossos d'Esquadra facilitades a Cugat Mèdia. D'aquests, set van ser abusos sexuals, que inclouen tocaments, i un abús sexual amb penetració. També es van registrar tres agressions sexuals i tres agressions sexuals amb penetració, és a dir, una violació. Tot i que el nombre de fets delictius és similars a l'any anterior, des del cos recorden que cal eliminar aquesta xacra i per això és necessari denunciar en tots els casos.

Després de donar-se a conèixer dos presumptes casos el febrer passat, l'Ajuntament va anunciar que s'afegirà al Protocol de seguretat contra agressions sexuals en espais d'oci, que va aprovar el govern català, i es va reforçarar la vigilància a la zona d'oci nocturn juntament amb els Mossos d'Esquadra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.