Un centenar de persones rebutja una presumpta agressió sexual a Sant Cugat

El col·lectiu Hora Bruixa es fa ressò dels fets que s'haurien produït dissabte a la nit


Temes relacionats

Crida a la mobilització contra una presumpta agressió sexual durant la Festa Major ( 2/jul/19)

S'eleven a dos els casos de presumpta agressió sexual a Sant Cugat ( 5/feb/19)

Més d'un centenar de persones clama contra les agressions sexuals a Sant Cugat ( 5/feb/19)


  • Comparteix:

Clam de Sant Cugat contra les agressions sexuals. Un centenar de persones s'ha concentrat aquest dimarts davant l'ajuntament per rebutjar una presumpta agressió sexual que s'hauria produït dissabte a la nit a prop d'Esade. Segons el col·lectiu Hora Bruixa, la víctima hauria estat drogada i posterioment agredida. En la concentració, l'entitat feminista ha llegit un manifest en què ha condemnat els fets i ha lamentat que es mercantilitzi el cos de la dona. El col·lectiu també ha exigit a l'equip de govern mesures i protocols per protegir les dones més enllà del que ja es va posar en marxa durant la Festa Major.

'Les agressions passen molts més dies a l'any', ha lamentat una membre d'Hora Bruixa Júlia Somoza, en declaracions al mitjans. Somoza ha demanat que la sensibilització arribi a les escoles i tots els àmbits necessaris per acabar amb aquesta xacra. Durant la concentració s'han pogut sentir consignes com 'Cap agressió sense resposta'.

Des de l'equip de govern, la tinenta d'alcalde de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, s'ha compromès a implementar mesures que combatin la violència masclista. 'La priorització hi és i moltes de les demandes d'Hora Bruixa ja estan recollides com la qüestió d'una major il·luminació', ha explicat Gibert. La responsable d'Igualtat també ha dit que, si la víctima es plantegés denunciar el fet als cossos de seguretat, l'ajuntament estudiaria presentar-se com a acusació particular, tal com ja va passar en una agressió sexual que es va produir el mes de febrer.

Hora Bruixa ha explicat que la víctima ha decidit no denunciar els fets als cossos de seguretat, però que per mitjà d'una amiga seva els ha fet arribar el cas. Per això, l'entitat ha decidit fer-ho públic i donar-li suport amb una concentració de condemna. Des del col·lectiu recorden que moltes víctimes decideixen no denunciar els fets als cossos de seguretat i que 'totes les agressions, amb denúncia o sense, han de ser condemnades'. Des que va començar el 2019, s'ha tingut constància pública de tres agressions sexuals al municipi, dues d'elles al mes de febrer. Durant el 2018, la ciutat va registrar 14 delictes d'abusos i agressions sexuals segons dades dels Mossos d'Esquadra.

A banda de Gibert, a la concentració també s'han pogut veure representants polítics com el tinent d'alcalde de Cohesió Territorial i Habitatge, Francesc Duch, i la regidora d'Esports, Gemma Aristoy.




Júlia Somoza

Les agressions passen més enllà de la Festa Major i per tant calen més protocols i mesures. S'ha de fer formació tant a les escoles com en qualsevol altre àmbit.

Núria Gibert

La priorització hi és. Tenim totes les demandes presents i com una prioritat en la nostra acció de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.