Els ocells del Viaró: un treball de recerca convertit en guia ornitològica

L'exalumne del Col·legi Viaró Francesc Linero ha catalogat 64 espècies d'aus diferents a l'entorn del centre


  • Comparteix:

Francesc Linero, ja exalumne del Col·legi Viaró, ha catalogat 64 espècies d'ocells diferents a l'entorn del centre santcugatenc. Un treball de recerca que s'ha convertit en guia ornitològica i que li ha suposat més de quatre anys de feina d'observació pels 150.000 metres quadrats d'extensió que tenen les instal·lacions.

L'observació dels petits detalls i la capacitat per a meravellar-se per aquestes 'coses corrents' és un dels aspectes que l'estudiant valora més del procés del treball. Una guia que no només li ha servit, assegura, per aprendre sobre les aus.

Des de garses i pardals fins a coloms i perdius roges. Linero ha classificat fins a 64 espècies d'aus dins de les instal·lacions del Viaró en un treball que ha superat les expectatives, fins i tot, del professorat, tal com reconeix el professor de Biologia del centre, Guillem Lisbona.

Després de fer la selectivitat i acabar el batxillerat al centre santcugatenc, Francesc Linero té clar que el curs vinent estudiarà Filosofia. Una altra passió, a banda dels ocells que, segons assegura, requereix d'observació i d'anàlisi dels petits detalls.




Francesc Linero

He après a saber meravellar-me per una cosa tan petita com un ocell, que sempre passa desapercebut. Costa fixar-se en aquests detalls petits i coses corrents.

Guillem Lisbona

Fan una feina que a mi com a professor de Biologia m'encanta. Desconeixia que teníem tantes espècies. Un alumne com ell supera les teves expectatives i estem molt contents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.