Marxes de vacances? 10 mesures de seguretat per protegir els domicilis


  • Comparteix:

Vehicle dels Mossos d'Esquadra / Foto: ACN

Vehicle dels Mossos d'Esquadra / Foto: ACN

Ara que és època de vacances i abandonem els domicilis durant unes setmanes, cal protegir les nostres cases per evitar que esdevinguin un objectiu per als lladres. Posar-se en la pell del lladre i reforçar els sistemes de seguretat és un dels consells que el cap de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra, Joan Ferri, ha explicat al magazín ‘Sant Cugat a Fons’.

ESCOLTA-HO

Aquestes són les mesures abans de marxar de vacances

1.- Posar-se a la pell del lladre i preguntar-se per on entraria sense causar gaires destrosses. La resposta és el lloc on cal reforçar la seguretat.

2.- Comprovar que les mesures de protecció, siguin les que siguin, siguin efectives i funcionin correctament. Els Mossos constaten que es troben amb alarmes massa antigues que han perdut efectivitat.

3.- Utilitzar tots els elements de seguretat: programadors d'encesa de llum, persianes, passadors, reixes, panys de seguretat, càmeres.

4.- Assegurar-se que tot estigui ben tancat.

5.- Entregar un joc de claus a algú de confiança i, sobretot, no deixar una còpia de les claus amagades a algun lloc de l'habitatge.

6.- No deixar al contestador cap missatge que indiqui que no hi haningú ni quan hi tornarà a haver gent. En aquest sentit, els Mossos recomanen activar el desviament de trucades del telèfon fix al mòbil seguint aquestes instruccions: despenjar, asterisc, 21, asterisc, número del telèfon mòbil, coixinet i penjar.

7.- Fer un inventari amb els objectes de valor (marca, model, número de sèrie i una fotografia).

Durant les vacances: cal que es vegi moviment a l'habitatge

8.- Deixar roba estesa i que alguna persona de confiança reculli el correu, comprovi que tot està correcte i mogui de lloc alguna cosa visible.

9.- Respondre les trucades desviades del telèfon fix.

10.- Si és veí d'alguna família que ha marxat de vacances, estigui alerta de qualsevol moviment per advertir la policia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.