Un pregó en contra de la violència masclista obre una Festa Major de Mira-sol 'lliure d'agressions'

L'associació No estàs sola ha convidat el barri a fer front a aquesta 'xacra'


Temes relacionats

Mira-sol estrena tres dies de Festa Major amb 23 activitats ( 4/jul/19)


  • Comparteix:

La Festa Major de Mira-sol ha donat el tret de sortida aquest divendres amb un pregó en contra de la violència masclista. L'associació No estàs sola, constituïda fa gairebé deu anys per dones supervivents a la violència masclista, ha estat l'encarregada de pronunciar un discurs inaugural de la festa que ha convidat els veïns del barri a sumar-se a la lluita feminista, eliminar les conductes masclistes, lluitar per la igualtat de gènere i tenir 'una festa lliure d'agressions'.



DESCARREGA'T AQUÍ EL PROGRAMA

'La violència contra les dones és diària. Remou-te, consciencia't. Elimina les teves conductes masclistes. Les coses han de canviar', ha raonat una de les membres del col·lectiu No estàs sola, Maribel Guillamón, durant el pregó.

Qui també s'ha referit a la necessitat de combatre la violència masclista ha estat la mateixa alcaldessa, Mireia Ingla, que ha acompanyat les pregoneres damunt l'escenari. Ingla també ha fet referència als 'reptes pendents del barri' com, per exemple, la construcció de la futura piscina del barri, la millora de l'enllumenat i de la seguretat. Com a alcaldessa, Ingla s'ha compromès ha entomar aquestes qüestions. 'M'hi comprometo com a alcaldessa i no només com a veïna del barri', ha dit.

La festa ha seguit amb música i jocs infantils al pati del Casal de Mira-sol, un dels punts neuràlgics de la festa grossa. També ha arrencat la tradicional fira d'atraccions ubicada a l'exterior del casal del barri per fer gaudir grans i petits d'una festa que s'allargarà fins diumenge i que ha programat més d'una vintena d'activitats.










Maribel Guillamón

La violència contra les dones és diària. Remou-te per dins, fes un acte de consciència i esbrina quines conductes masclistes tens.

Mireia Ingla

Hem de treballar en temes de seguretat, millor il·luminació als carrers. Tenim molta feina a fer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.