Aturades les obres de la sala polivalent als cinemes

L'equip de govern es compromet a buscar un nou emplaçament per a l'equipament


  • Comparteix:

La sala de concert s'havia d'ubicar als cinemes / Foto: Cugat Mèdia

La sala de concert s'havia d'ubicar als cinemes / Foto: Cugat Mèdia

Les obres per encabir als cinemes de Sant Cugat la reivindicada sala de concerts, que havien de començar aquest juliol, han quedat aturades. L'equip de govern justifica la decisió en la impossibilitat d'acomplir amb el projecte original i el pressupost acordat, i evitar que els treballs afectin la programació tant dels Cinemes Sant Cugat com del Teatre-Auditori. Tot i així, el govern municipal assegura que manté el projecte, ja que la ciutat necessita una sala de concerts amb un ús polivalent per a la qual es buscarà un nou emplaçament.

No s'ha concretat com es reformularà el projecte, però l'equip de govern es compromet a fer-ho en aquest mandat. De moment, s'aposta per mantenir les quatre sales dels cinemes i potenciar-ne la programació. L'objectiu, ha explicat la tinent d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, és potenciar l'ús social i educatiu de l'equipament. Així, es vol ampliar el Cicle de Cinema d'Autor amb la incorporació al Festival de Cinema d'Autor de Barcelona, integrar-se al Festival Docs de Barcelona, establir un marc de col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya per repescar el Cicle de Cinema Clàssic, mantenir i fomentar el Sant Cugat Fantàstic i incloure l'equipament al Cicle de Cinema Gaudí, entre d'altres.

Per això, l'Ajuntament obrirà un nou concurs de gestió de l'equipament. Fins llavors, es mantindrà el grau d'autorització a precari de l'actual gestor, Picking SPI, al capdavant des de l'octubre passat. Durant els primers mesos del 2019, han passat pels Cinemes Sant Cugat 30.000 espectadors, tot i que coincideix amb el tancament per reformes dels cinemes Yelmo.

Els problemes de les obres
Per a l'equip de govern, aquest objectiu d'impulsar els cinemes és incompatible amb la sala de concerts en aquesta ubicació, ja que entre d'altres coses, es perdien dues de les sales de projecció. A més, l'Ajuntament assegura que acomplir amb el projecte original de sala de concerts implicava, per problemes tècnics, duplicar el pressupost previst, que era de 450.000 euros per a treballs estructurals i 780.000 més per a obres lligades a l'escenari. Entre d'altres aspectes, no es podia garantir la bona sonorització de l'espai ni l'accessibilitat.

A més, diuen, aquestes dificultats tècniques van comportar que el projecte arquitectònic anés derivant en una sala polivalent en detriment de l'ús per a concerts, que era l'objectiu principal de l'empresa.

Així, ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, es buscarà un nou emplaçament per a la sala de concerts, que tindrà també un ús polivalent, i es revisarà el projecte. L'espai va ser una de les condicions acordades entre ERC-MES, llavors a l'oposició, i el PDeCAT-Demòcrates per a l'aprovació del pressupost municipal de l'anterior govern municipal. En aquest sentit, Ingla manté que la reivindicació 'no ha canviat', però que l'obra prevista no corresponia a les seves peticions, fet pel qual es revisarà perquè l'equipament compleixi els objectius.




Esther Madrona

La intenció és mantenir les quatre sales i apostar per un cinema social, inclusiu i educatiu.

Mireia Ingla

No podíem tirar endavant una obra que no respon a la demanda. A més, implica tenir els cinemes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.