Sis universitàries santcugatenques fan un voluntariat d'estiu al Líban

El programa, organitzat per la UIC i l'Associació Gausac, consisteix en organitzar un campus d'estiu per a nens libanesos amb pocs recursos


  • Comparteix:

Laura Arce i Pilar Cano participen en un voluntariat al Líban / Foto: Cugat Mèdia

Laura Arce i Pilar Cano participen en un voluntariat al Líban / Foto: Cugat Mèdia

Sis universitàries santcugatenques han marxat avui i fins al 28 de juliol a fer un voluntariat al Líban. Dues d'elles, han exposat les seves expectatives i experiències prèvies al 'Sant Cugat a Fons'. Elles són la Laura Arce i la Pilar Cano, de 21 i 19 anys respectivament i estudien ADE en anglès a la Universitat Internacional de Catalunya, organitzadora d'aquesta experiència juntament amb l'Associació Gausac.

ESCOLTA-HO

El voluntariat consisteix a organitzar un campus d'estiu per a nens libanesos amb pocs recursos en una escola del poble de Joünié. Laura Arce, que repeteix l'experiència, explica que el voluntariat 'fa replantejar-te moltes coses'. Pilar Cano, en canvi, s'estrena: 'Per a mi l'objectiu és conviure amb aquests nens i veure que no som tan diferents'. Enguany és el tercer voluntariat d'estiu organitzat per la UIC i l'Associació Gausac, tot i que també organitzen un altre a l'hivern on s'acompanya persones amb discapacitat.

Les tasques que faran seran accions d'atenció i acompanyament a persones refugiades i amb vulnerabilitat social. Previ aquest viatge, les universitàries han rebut una formació. 'Em va encantar quan ens van dir que anàvem a ocupar-nos i no a preocupar-nos, que l'objectiu principal és normalitzar les seves vides i no sentir llàstima', explica Cano. Per la seva part, Arce ha col·laborat en la coordinació de totes les activitats que seran deures d'estiu, jocs, un taller d'higiene i salut i manualitats. Aquest campus d'estiu acollirà 80 nens que viuen al Líban.

En total, seran 21 noies les voluntaries que viuran al Líban en en una residència i han estat seleccionades prèviament des de la universitat segons el currículum, una carta de motivació i l'expedient acadèmic. Les estudiants de la UIC rebran la recompensa acadèmica de dos crèdits.

El voluntariat té aproximadament un cost de 900 euros.


Pilar Cano

Espero que sigui una experiència totalment diferent del que he fet fins ara, perquè és un grup de nens igual que a qualsevol altre lloc però han viscut una altra realitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.