Sant Cugat revalida el compromís amb el poble sahrauí amb l'acollida de set infants

La ciutat fa 21 anys que, a través de la iniciativa 'Vacances en Pau', rep nens i nenes del Sàhara Occidental


  • Comparteix:

Sant Cugat acollirà aquest estiu set infants d'entre vuit i 12 anys provinents dels camps de refugiats sahrauís de la mà de la iniciativa 'Vacances en Pau', que organitza a la ciutat Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS). El projecte arriba a la 21a edició amb l'objectiu d'allunyar els menuts dels conflictes durant els mesos calorosos d'estiu i també perquè aquells que ho necessitin rebin atenció sanitària. Enguany, sis de les criatures nouvingudes requereixen cures mèdiques especialitzades i estaran a la Casa de l'Esperança, un pis d'acollida que l'entitat gestiona a Volpelleres, i només una és al municipi per passar-hi les vacances.

El projecte 'Vacances en Pau' s'impulsa arreu del territori català amb l'objectiu d'acollir els infants sahrauís dels campaments de refugiats a Tindouf durant els mesos d'estiu, quan les temperatures poden arribar als 50 graus, i també per facilitar una atenció sanitària amb reconeixements mèdics generals i proporcionar un equilibri nutricional als infants.

Enguany són set les criatures que han arribat a la ciutat, però només una hi serà per passar les vacances. La resta presenten malalties diverses que requereixen atenció mèdica especialitzada i allargaran la seva estada fins que es recuperin. En aquest sentit, la presidenta de Sant Cugat amb el Poble Sahrauí, Neus Bosch, ha fet una crida perquè 'de cara a l'any que ve hi hagi més famílies per acollir', ja que l'entitat està bolcada amb els problemes de salut dels infants.

Des del 2000, Sant Cugat està agermanada amb l'Aargub, un barri d'un dels campaments de refugiats sahrauís que hi ha a Algèria.


Neus Bosch

Quan més mans hi hagin millor. De cara a l'any que ve volem fer una campanya més amplia perquè hi hagin més famílies d'acollida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.