Unes 200 persones clamen davant l'ajuntament contra els pactes amb el PSC

L'ANC de Sant Cugat proposa una candidatura d'Eines de País per a les eleccions


  • Comparteix:

Unes 200 persones han protestat aquest dimarts davant l'ajuntament contra els pactes dels partits independentistes amb el PSC. Convocats per l'ANC i ADIC Sant Cugat, els concentrats han recriminat a les opcions independentistes haver pactat amb un partit polític 'carceller i represor' per 'conservar la cadira', i han fet referència tant al pacte municipal d'ERC-MES i la CUP-PC amb el PSC com a la unió entre Junts per Catalunya i els socialistes a la Diputació de Barcelona. Entre les consignes s'ha pogut sentir 'CUP, ERC i PDeCAT, la paciència s'ha acabat'.

El coordinador local de l'ANC, Xavier Palet, ha qualificat els pactes de 'vergonyosos' i de 'traïció'. Considera que els tres partits independentistes s'han mogut per 'egoïsme' i 'lluites de poder' i creu que els votants independentistes s'han d'organitzar per assolir la independència. 'Això ho va començar la gent i ho ha d'acabar la gent', ha revindicat en declaracions als mitjans.

En aquest sentit, Palet ha anunciat que l'ANC de Sant Cugat ha proposat a la coordinadora territorial que de cara a futures eleccions l'Assemblea impulsi una candidatura semblant a la que ja va presentar a les cambres de comerç. 'La idea és que també es digui Eines de País perquè és una marca que va quallar i que la gent ja entén', ha explicat Palet, que també ha reconegut que la candidatura de Primàries que van impulsar a àmbit municipal 'no va acabar de funcionar'.

En la concentració, ADIC i ANC han llegit un manifest de rebuig 'als pactes amb el 155' i han animat a la ciutadania a 'persistir'. 'Han fet pactes contra les idees que sempre han defensat. És quelcom molt il·lògic i irracional', ha exposat la membre d'ADIC Sant Cugat, Ingrid Alcaide. La trobada també ha tingut un record pels líders independentistes empresonats, especialment per als 'Jordis', així com per Rosa Peris, membre de l'ANC de Sant Cugat que ha mort aquest dimarts i a qui han dedicat un minut de silenci.

L'ANC de Sant Cugat també ha cridat a concentrar-se divendres davant l'Ajuntament de Sabadell per protestar davant un possible pacte també al Consell Comarcal.







Ingrid Alcaide

Han fet pactes contra les idees que sempre han defensat. És quelcom molt il·lògic i irracional.

Xavier Palet

L'única manera que nosaltres veiem és que l'ANC impulsi de cara a futures eleccions una candidatura com la d'Eines de País que va fer a les cambres de comerç.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.