L'èxit de Parchís té segell santcugatenc

Cugat Mèdia ha estat amb Salvador Fenollar, un dels precursors de la mítica banda infantil dels anys 80


  • Comparteix:

'Cumpleaños feliz', 'Comando G' i 'Ven a mi fiesta' són només alguns dels temes que van convertir la banda infantil Parchís en un fenomen social tant aquí com fora de les nostres fronteres. En aquest camí cap a l'èxit hi va intervenir un santcugatenc, Salvador Fenollar. Corria el 1979 quan Fenollar, llavors cap de promoció de Discos Belter, va rebre un encàrrec del seu superior, Gabriel Orfila: investigar quina cabuda tindria al mercat discogràfic una banda encapçalada per un grup de nens. L'objectiu, fer la competència al duet format per Enrique i Anna. D’aquella feina, Salvador Fenollar en va treure una conclusió: com de grups amb aquestes característiques n’hi havia més aviat pocs, el segell discogràfic va pensar en la pedagòga musical i precursora del grup Nins, Marta Minguella. Va ser ella a qui se li va acudir Parchís, una formació inspirada en aquest joc de taula. D’aquesta manera naixia un grup que, per a molts, ha estat banda sonora de la seva infància.

Discos Belter es fregava les mans amb la mina d'or que havien creat, tant és així que al santcugatenc li van demanar que s'encarregués, personalment, de muntar un grup igual. D'aquest nou encàrrec va sorgir Regaliz, format per quatre joves, entre els quals hi havia la filla de Salvador Fenollar, Astrid Fenollar. La nova banda compartia èxits i escenaris amb Parchís, dos 'productes' molt rendibles, afirma l'extreballador de la discogràfica.

Salvador Fenollar amb material de l'època / Foto: Cugat Mèdia
AMPLIA'L Salvador Fenollar amb material de l'època / Foto: Cugat Mèdia


Una carrera fugaç
Arran de la fallida de Discos Belter el 1984, tant la carrera musical dels Parchís com la dels Regalíz es va truncar i cadascú 'cap a casa seva', explica Salvador Fenollar. El santcugatenc, però, va intentar crear un duet format per la seva filla Astrid i Eva Mariol, exmembres de Regalíz i 'qui millor cantaven'. Però les acusacions d'estafa per part de la resta de pares de la banda el van fer desistir. 'Aquella acusació em va doldre molt, jo que per aquests nanos ho havia fet tot', lamenta Salvador, qui també va ser mànager del grup.

40 anys després, la plataforma de vídeo en línia Netflix estrena 'Parchís: el documental', una pel·lícula que reflecteix l'ascens a la fama d'aquests quatre joves que, amb poc més de 14 anys, es van convertir en estrelles de la cançó.

Sobre l'estrena del documental, Fenollar assegura que és 'verídic' i, fins i tot, una mica 'fluix'. Preguntat per les qüestions relacionades sobre els diners que presumptament es podria haver quedat Discos Belter, el santcugatenc assegura que 'aquells nens no van veure tots els diners que van generar'. Tot i la 'feinada', aquest veí de Can Magí, recorda aquells temps amb molt d'afecte.






Salvador Fenollar

Anem a muntar un grup per fer la competència a Enrique y Ana, això donarà diners.

Salvador Fenollar

Parchís va destacar, va començar a fer pel·lícules... Llavors, la discogràfica em va demanar que muntés un grup que es digués Regaliz i fes coses noves.

Salvador Fenollar

No se'ls va explotar. Jo vaig veure el gran èxit de Parchís a Llatinoamèrica i era increïble.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.