La Floresta celebra el centenari del barri amb la inauguració d'una exposició sobre l'arribada del ferrocarril

La mostra està ubicada a l'estació de FGC


  • Comparteix:

La Floresta ha celebrat aquest dimecres el centenari del barri amb la inauguració d'una exposició a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) del districte. La mostra explica com l'arribada del ferrocarril a la Floresta va provocar el creixement del barri i la seva modernització, un fet que va suposar un punt d'inflexió per a la història del districte santcugatenc. Una història que ara la Comissió del Centenari, encarregada d'organitzar l'acte, vol reconstruir per reivindicar la identitat pròpia de la Floresta.

El president de l'associació de veïns Guillermo Gallego ha explicat durant la inauguració que tota la informació que la comissió està recopilant serà 'un punt de partida' per tenir 'un fil conductor' que expliqui la història del barri. A l'acte hi ha acudit el president de FGC, Ricard Font, que ha posat l'exemple de la Floresta com a 'un model a seguir' pel seu 'caire visionari i avançat al seu temps'.

Imatge del manifest previ de constitució de l'associació de veïns de la Floresta / Foto: Comissió del Centenari
AMPLIA'L Imatge del manifest previ de constitució de l'associació de veïns de la Floresta / Foto: Comissió del Centenari


Per la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha posat el punt final a la inauguració destacant que la Floresta 'sempre ha estat vinculada i compromesa' amb el seu entorn. Una exposició que s'uneix a la resta de mostres que la Comissió del Centenari ha preparat per explicar l'evolució del districte i dels seus tret més característics.








Guillermo Gallego

En tot moment des de la comissió hem intentat reconstruir la història de la Floresta. Crec que ho estem aconseguint. És un punt de partida gràcies a tota la informació que estem recollint.

Mireia Ingla

Aquest barri sempre està vinculat i compromès i amb allò que l'envolta, també amb la seva història. Un cop més es demostra aquest compromís amb l'entorn.

Ricard Font

Avui celebrem aquests 100 anys d'una manera de viure la nostra mobilitat, que estava avançada al seu temps. Necessitem més Pearsons i més Montañès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.