La pluja mobilitza els Bombers en més de 70 incidències

La majoria dels avisos rebuts han estat per la caiguda d'arbres i branques, problemes en l'enllumenat i petites inundacions en alguns equipaments


Temes relacionats

Més de 19 litres per metre quadrat en 30 minuts a Sant Cugat (18/jul/19)

El pas de la tempesta per Sant Cugat, en fotografies (18/jul/19)


  • Comparteix:

Els Bombers de la Generalitat han realitzat 71 sortides aquest dimecres arran de la pluja intensa i el vent que han afectat Sant Cugat. Les principals incidències han estat per branques i arbres caiguts, així com per acumulació d'aigua i fang, que ha afectat la mobilitat de la ciutat en alguns punts. Les actuacions s'han concentrat entre les cinc de la tarda i dos quarts de quatre de la matinada, i ha estat necessari el suport de dotacions de Bombers d'altres municipis per donar resposta al gran volum d'avisos, a més d'efectius de la Policia Local, Protecció Civil, Mossos d'Esquadra, brigada municipal i serveis de neteja de l'Ajuntament. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la tempesta va acumular una intensitat de pluja de 22,2 litres per metre quadrat i ratxes de vent de fins a 76,7 km/h.

Arbres caiguts i petites inundacions
Les incidències més destacades han estat per arbres i branques caiguts, a més d'inundacions a diversos establiments i carrers. Les precipitacions han deixat autèntics rius que baixaven per carrers com el de Josep Vidal, l'avinguda de Gràcia, la Rambla del Celler, el passeig del Nard, l'estació de la Floresta i el passeig de Francesc Macià.

Han caigut arbres al carrer de Carles Riba, el de Domènec Oristrell, a l'avinguda de la Clota i prop del Junior i a l'avinguda de Rius i Taulet, a més de branques en altres punts de la ciutat. Un d'aquests arbres, que estava en una finca privada però ha caigut en via pública, ha impactat contra un cotxe.

Les consqüències de la pluja han estat recollides per Cugat Mèdia i alguns santcugatencs, a qui l'aigua els va sorprendre amb força intensitat, tot i ser un episodi breu.

Tot i la força de les precipitacions i el vent, no consten afectacions elètriques, segons ha confirmat la companyia. El consistori ja havia pres mesures prèvies, com la retirada de contenidors en zones especialment sensibles.

Incidències en equipaments municipals
- El pav2. La pluja ha afectat l'adequació provisional de la coberta que es va fer per solucionar el problema de goteres. Les feines de remodelació definitiva de la mateixa estan previstes cap a la tercera setmana d'agost. D'altra banda, l'aigua ha entrat per sota de les portes d'emergència, provocant filtracions en el parquet. La gestora de l'espai, Eurofitness, està a l'espera del pressupost per procedir a la reparació del parquet per tenir-lo a punt abans dels partits de l'OK Lliga.
- Museu. S'ha inundat el magatzem.
- Biblioteca Miquel Batllori de Volpelleres. Petites afectacions per les filtracions d'aigua.
- Casal de Mira-sol L'entrada ha queat afectada, a més del teatre i del casal d'avis.

En aquests últims casos, Serveis Urbans treballen al llarg d'aquest dijous en la resolució de les diferents incidències. Al llarg del capítol de pluges, les regidories de Seguretat i Serveis Urbans han treballat coordinades per garantir la correcta resolució de les afectacions.

Les afectacions, en xifres
- La Policia Local ha rebut 40 avisos, 38 dels quals per caiguda d'arbres i afectacions en l'enllumenat. Un avís per despreniment parcial d'un sostre en un immoble privat i un altre per despreniment d'un tendal.
- Quatre vehicles i tres immobles privats afectats per la caiguda d'arbres.
- Talls puntuals de trànsit per la caiguda d'arbres.
- 17 incidències en l'enllumenat públic. Sis en elements afectats per la caiguda d'arbres i 11 en quadres de la llum, nou dels quals queden resolts en pocs minuts.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.