El Pureza de María abandonarà les faldilles a l'uniforme a partir del 2020

Nens i nenes compartiran vestimenta en una decisió que afecta totes les escoles de la congregació a l'Estat


  • Comparteix:

Els nous pantalons del Pureza / Foto: Pureza de María

Els nous pantalons del Pureza / Foto: Pureza de María

L'escola Pureza de María canviarà els uniformes de cara al curs 2020-2021 amb una novetat destacada: les nenes deixaran de dur faldilla. En una decisió que afecta les 13 escoles de la congregació a l'Estat, les noves vestimentes del Pureza plantegen pantalons marró clar, curts i llargs per a educació primària i només llargs per a secundària, tant per a nois com per a noies.

La modificació entrarà en vigor a partir del curs 2020 per als alumnes que vulguin anar 'adaptant-se al canvi', segons informa l'escola, i no serà obligatori fins al curs 2023-2024. La decisió s'ha pres aprofitant que alguns centres havien de canviar la vestimenta en aquest moment i forma part d'una aposta per adaptar-se a 'les noves tendències i a la innovació metodològica', com ha explicat a Cugat Mèdia la directora del centre, María Jesús Torrente.

La directora del Pureza ha explicat que amb aquest nous uniformes les nenes es podran adaptar millor als canvis metodològics que es van implantant a l'escola i que els permet jugar 'amb total llibertat' al pati.

Sobre les queixes d'alguns pares, tant pel que fa al fet de tornar a canviar d'uniforme, després de només quatre anys, com també per qui s'oposava a que les nenes deixessin de portar faldilles, Torrente ha assegurat que són 'lícites' però que es tracta d'una decisió irrevocable.

L'AMPA, per la seva part, assegura haver rebut entre 20 i 25 queixes de famílies, sobre les més de 700 que té el centre. El seu president, Xavier Casares, ha assenyalat que hi ha 'opinions per a tots els gustos', com que les nenes haurien de poder escollir entre portar faldilla o pantaló i que no hauria de ser una imposició, però que la majoria de famílies 'no s'han manifestat'.




María Jesús Torrente

Hem vist que ara era un moment propici perquè hi havia alguns col·legis que havien de canviar d'uniforme i vam decidir unificar per les noves tendències, les metodologies i la innovació metodològica.

Xavier Casares

Som conscients que hi ha hagut diverses queixes, entre 20 i 25 persones. Però no sabem fins a quin punt és significatiu perquè hi ha 1060 alumnes i unes 700 famílies. També és cert que hi ha gent a qui li ha agradat el canvi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.