La cabra, un animal imprescindible en la prevenció d'incendis forestals

La pastura dels ramats que hi ha a Collserola permet netejar el sotabosc diàriament


  • Comparteix:

La lluita contra els incendis a Collserola té una ajudant particular. Es tracta de la blanca de Rasquera, una raça de cabra autòctona catalana que va arribar fa set anys a Collserola i que de seguida es va adaptar a la vida a la serra. Ara, la seva presència permet netejar-ne el sotabosc i, d'aquesta manera, minimitzar el perill que es produeixi un incendi forestal.

La cabra Blanca de Rasquera és un animal fort i rústic, que camina durant moltes hores al llarg del dia i realitza pastures extenses. A més, ho fa durant els 365 dies de l'any. I no només això, sinó que amb el bon temps pastura durant més hores: en un dia normal, acostuma a sortir a les set del matí fins a les dotze del migdia, i després de descansar hi torna fins a les vuit del vespre.

Aquests detalls els dona Juan Antonio Gómez, de la masia de Can Puig. Fa set anys, el nombre d'exemplars d'aquesta raça al seu ramat rondava els 30; avui, ha augmentat fins arribar a la xifra de 300. I és que els avantatges de la seva presència a la Serra de Collserola, i als boscos en general, són múltiples. D'una banda, és una manera econòmica i eficient de mantenir controlada la zona, ja que la cabra s'alimenta dels recursos naturals que ofereix la muntanya. De l'altra, també suposa una manera més sostenible i ecològica de prevenir els incendis, ja que la funció de les cabres substitueix, en part, la de les màquines.




José Antonio Gómez

L'adaptació ha sigut perfecta ja que és un tipus d'animal rústic i fort. En un parc amb orografia complicada i sotabosc complicat s'hi ha adaptat i fa una funció perfecta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.