Participació rècord als casals de l'Associació Multicultural de Sant Cugat

L'associació tanca els casals d'aquest estiu amb 64 infants, la xifra més elevada de la seva història


  • Comparteix:

La cloenda dels casals ha tingut lloc a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

La cloenda dels casals ha tingut lloc a la Casa de Cultura / Foto: Cugat Mèdia

Els casals d'estiu de l'Associació Multicultural de Sant Cugat han acabat aquest dijous amb una participació de rècord: 64 infants. Es tracta de la xifra de participants més elevada des dels inicis dels casals fa cinc anys. El coordinador de l'associació, Diego Castelo, atribueix l'augment al fet que la iniciativa és més coneguda a la ciutat, així com també a la situació vulnerable de moltes famílies al municipi. Els casals, que són gratuïts, atenen infants d'entre sis i 12 anys en situació de vulnerabilitat. Des de principis de juliol fan reforç escolar, sortides i activitats de lleure amb un equip de monitors que enguany ha comptat amb una vintena de voluntaris.

'Estem molt contents de com funciona la iniciativa', ha destacat Castelo en declaracions a Cugat Mèdia. El coordinador també ha reivindicat la multiculturalitat dels casals, amb infants d'origen divers. 'És un servei per a tothom que vol fer que tots els infants, siguin d'on siguin, puguin tenir dret a un casals', ha defensat. Enguany, el lema de l'edició ha estat 'Ensenyem per ser millors'.

Els casals són una de les activitats que durant l'any organitza l'Associació Multicultural de Sant Cugat, que va néixer el 2006 amb l'objectiu de promoure la multiculturalitat al municipi per mitjà de diferents activitats.

La cloenda dels casals d'enguany ha servit per repassar les activitats fetes a través d'un passi de fotografies. També ha tingut lloc per a les actuacions musicals i per un àpat conjunt. L'acte ha comptat amb la presència de la cònsul general de l'Equador a Barcelona, María del Carmen Chicaíza.


Diego Castelo

En general els casals a Sant Cugat a l'estiu són molt cars. Nosaltres el que fem és treballar amb les famílies en situació vulnerable que no es poden permetre apuntar els seus fills a aquestes activitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.