Un espai artístic promou a Sant Cugat la creativitat dels infants

Més d'una trentena de nens treballen tècniques com el collage i artistes com Van Gogh i Matisse


  • Comparteix:

Incentivar el pensament creatiu dels més menuts. Aquest és l'objectiu de Petit Taché, un espai artístic que va arribar a Sant Cugat fa un any i mig de la mà de la dissenyadora gràfica Clara Taché, filla del galerista Carles Taché. La voluntat: acostar l'art als més petits d'una manera dinàmica i entretinguda, i alhora promoure la seva creativitat. Des de la seva posada en marxa, l'espai -situat al Mercantic- ha acollit una trentena d'infants i treballat tècniques com el collage, l'art en moviment i l'escultura.

També treballa autors de renom i moviments artístics. Per exemple, els infants aprenen el cubisme a partir d'obres i activitats ambientades al voltant de l'univers del pintor francés Henri Matisse o l'impressionisme amb artistes com Van Gogh. 'Ens basem en una obra, un autor i també una tècnica', explica la directora de l'espai, Clara Taché, que detalla que els tallers són adaptats a l'edat dels infants, que experimenten aspectes com la geometria i les textures.

'Després de treballar tot això notes que els infants són molt més imaginatius i creatius', defensa la dissenyadora, que creu que als centres educatius es treballa sobretot la creativitat plàstica, però no tant el pensament creatiu. Per això, remarca la necessitat de fer experimentar als més menuts la seva imaginació i creativitat.

Les famílies dels infants que participen als tallers també ho comparteixen. L'Adrià Allué és un dels pares que porta els seus fills a l'espai. Diu que des que els hi duu ha notat un canvi en la seva sensibilitat: 'Per San Jordi van veure un llibre i de seguida van identificar que era de Van Gogh', explica. Una altra mare, la Laura Gaixet, també creu que és positiu que hi hagi un espai d'aquest tipus a la ciutat que ofereixi tallers i extraescolars artístiques perquè els aporta 'un altre punt de vista'. 'Els meus fills ara s'interessen per anar a museus i a altres espais que abans no mencionaven', diu.




Clara Taché

Els infants tenen molta més imaginació i memòria. També es fixen molt més en els detalls.

Famílies

Per Sant Jordi van veure un llibre i de seguida van reconèixer que era de Van Gogh. / Avui dia hi ha moltes extraescolars enfocades cap a l'anglès i l'esport, però aquí treballen la sensiblitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.