El nou govern aposta per l'acord amb l'AMB sobre el càlcul del tribut metropolità

Pere Soler no es pronuncia, però, sobre la via del contenciós-administratiu que va encetar l'anterior govern


  • Comparteix:

Pere Soler ha assegurat que el tribut metropolità no està vinculat directament a l'entrada a la tarifa plana / Foto: Localpres

Pere Soler ha assegurat que el tribut metropolità no està vinculat directament a l'entrada a la tarifa plana / Foto: Localpres

El govern aposta per la via de l'acord en el litigi amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sobre el tribut metropolità, que l'ens supramunicipal començarà a cobrar als propietaris d'habitatges i locals de la ciutat arran de l'entrada de Sant Cugat a la tarifa plana metropolitana de transport. En una entrevista a Cugat Mèdia, el tinent d'alcaldia de mobilitat, Pere Soler, ha assegurat que prefereixen 'ajudar a repensar' el càlcul d'aquest tribut amb l'AMB perquè sigui el més just possible per als santcugatencs que presentar el contenciós-administratiu que l'exalcaldessa Carmela Fortuny va anunciar abans del final del mandat.

Aquest recurs no es va presentar finalment i, per tant, Soler aposta per buscar una solució acordada que permeti modificar la base de càlcul d'aquest tribut. En aquest sentit, el líder local del PSC es mostra d'acord amb les tesis del govern anterior, que no trobava justa la base, lligada al valor cadastral, tot i que no en la via per resoldre el conflicte.

'Hem mantingut dues reunions responsables de l'AMB respecte el tribut metropolità. Hem mirat els càlculs i estem en una fase d'entesa', ha afirmat Soler. A més, el tinent d'alcalde d'Hisenda ha remarcat que cal desvincular el tribut de l'entrada de la ciutat a la tarifa plana metropolitana, ja que, ha recordat, el tribut metropolità també finança altres activitats ordinàries de l'AMB relacionades amb l'urbanisme, l'habitatge i serveis socials, entre d'altres.


Pere Soler

Hem mirat càlculs, estem en una fase d'entesa, perquè l'agreujant menor de càlcul que feia l'Ajuntament, amb les dades que tenim, sortís més favorable pel ciutadà propietari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.