Sant Cugat vol que les discoteques s'adhereixin al Protocol contra les Violències Sexuals

L'alcaldessa Mireia Ingla vol convertir la ciutat en un 'referent' en aquest camp


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mireia Ingla / Foto: ACN

L'alcaldessa, Mireia Ingla / Foto: ACN

L'Ajuntament està estudiant elaborar una ordenança per obligar els operadors d'oci privats de Sant Cugat a adherir-se al Protocol contra les Violències Sexuals que ha impulsat el Govern. Així ho ha explicat aquest dimecres l'alcaldessa, Mireia Ingla, en una entrevista a l'ACN, en que ha considerat que 'no només les festes populars han de combatre aquesta mena de comportaments, també les empreses privades'. Ingla assegura que adherir-se a aquest protocol hauria de ser una 'condició sine qua non' i adverteix que el consistori farà servir 'totes les eines disponibles' per convertir la ciutat en un 'referent' en aquest camp.

L'alcaldessa assegura que les campanyes per informar i prevenir les agressions sexuals durant la Festa Major i les festes dels barris no són suficients per combatre aquesta mena de comportaments. Considera que és responsabilitat de tota la societat actuar per acabar amb aquesta xacra i considera imprescindible que els operadors privats també prenguin mesures. 'Hi ha d'haver un protocol que han d'assumir aquestes empreses, volem que Sant Cugat sigui un referent, demostrar que sabem divertir-nos sense que hi hagi agressions masclistes', ha apuntat Ingla.

Les declaracions de la batlle arriben després que durant aquest 2019 s'hagin produït diverses agressions sexuals a la zona de festa de la carretera de Rubí. El primer d'aquests episodis va tenir lloc la matinada del 20 de gener i la víctima hauria estat atacada per un jove de 19 anys veí de Terrassa, que va ser detingut la mateixa nit i que va ingressar a presó. L'altre cas va succeir el dia 1 de febrer quan un menor va atacar una jove a la sortida de la discoteca de la zona. Els Mossos d'Esquadra van detenir el jove, que va passar a mans de la Fiscalia de Menors.




Mireia Ingla

Aquest tema l'ha de tractat conjuntament tota la societat. Serem molt contundents amb les empreses privades d'oci nocturn, ha d'haver uns protocols que han d'assumir per combatre això. Volem ser en aquesta ciutat un referent que aquí sabem divertir-nos sense que hi hagi agressions masclistes.

Mireia Ingla

Hauríem d'anar més enllà d'intentar que s'adhereixin, sinó que ha de ser condició sine qua non. Una administració ha de ser capaç de fer-ho, cada dia estem sentint que hi ha agressions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.