Comencen els millors dies per veure les Llàgrimes de Sant Llorenç

La nit d'avui serà la més nítida i fosca per gaudir de la pluja d'estels


  • Comparteix:

Aquest cap de setmana es podran veure les Llàgrimes de Sant Llorenç / Foto: NASA (Wikicommons)

Aquest cap de setmana es podran veure les Llàgrimes de Sant Llorenç / Foto: NASA (Wikicommons)

Arriba una de les cites astronòmiques més esperades de l'estiu, la pluja d'estels coneguda popularment com a 'Llàgrimes de Sant Llorenç'. Segons l'Observatori Astronòmic Nacional, la nit àlgida de pluja d'estels és la del 12 al 13 d'agost, però gairebé coincideix amb la nit de lluna plena, el 15, provocant un cel massa il·luminat i que es vegin menys els estels. Per això, es pot avançar l'observació a aquest cap de setmana, malgrat que no cauran tantes llàgrimes, el cel serà més fosc i nítid.

ESCOLTA-HO

Les Llàgrimes de Sant Llorenç és un dels esdeveniments astronòmics més esperats per als amants del cel, i també dels que no ho són tant, i que arriba al seu millor moment a mitjans d'agost.

Quin és l'origen del fenomen de les Llàgrimes de Sant Llorenç?
Els Perseids, nom científic del fenomen, s'originen pel contacte de partícules del cometa Swift-Tuttle amb l'atmosfera. L'astrofísic i divulgador científic santcugatenc Joan Anton Català ho ha explicat al 'Sant Cugat a fons'. Aquest fenomen, que té lloc aquest 11, 12 i 13 d'agost, en realitat 'són petits fragments d'un asteroide de 26 quilòmetres de grandària, que passa a prop de l'òrbita de la terra', ha dit Català, que també s'ha referit als impactes d'asteroides amb motiu de la missió que la NASA prepara per al 2021 per interceptar un d'aquests cossos perillosos. Quants objectes i de quines dimensions coneixem? Quines probabilitats d'impacte hi ha i quins poden ser els efectes? L'astrofísic ha respost a aquestes i altres preguntes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.