Valldoreix tindrà una subcomissaria de policia local per apropar el servei als districtes


  • Comparteix:

Un agent de la Policia Local de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Un agent de la Policia Local de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix estan en converses per instal·lar una subcomissaria de la Policia Local al territori que apropi el servei als valldoreixencs, així com als districtes de Mira-sol, la Floresta i les Planes. L'objectiu és descentralitzar el cos policial i fer-lo més accessible a aquestes zones que pateixen la majoria dels robatoris a llars que es cometen al municipi.

El projecte, que van avançar ambdós governs a TV3 i que ha explicat el tinent d'alcaldia de Cohesió Territorial i Habitatge, Francesc Duch, a Cugat Mèdia, es troba en fase inicial i l'objectiu és que entri en funcionament abans d'acabar el mandat.

La voluntat és oferir un servei de més proximitat als veïns d'aquestes urbanitzacions, com ha detallat Duch, que considera que d'aquesta manera es podria actuar amb més rapidesa. La idea és que la comissaria compti les 24 hores del dia amb un agent d'atenció a la ciutadania i una patrulla al carrer.

Per ara estan buscant el local que volen que sigui cèntric i de fàcil accés per als veïns, per això aposten perquè s'ubiqui a l'entrada de Valldoreix.

Les dades de robatoris
Al 2018 Sant Cugat va veure com es reduïen un 5% els robatoris amb força a domicilis a tots els barris excepte Valldoreix on van augmentar un 81%, passant de 84 robatoris al 2017 a 152 a l'últim any. Segons Mossos, l'orografia de Valldoreix, a tocar de zones boscoses i vies de comunicació, faciliten l'actuació dels lladres, com també passa a la Floresta.


Francesc Duch

Més enllà de que sigui a Valldoreix o en un altre lloc, vol ser una descentralització de la policia a prop de les urbanitzacions, per tant, que donin servei des de les Planes, la Floresta, el mateix Valldoreix i Mira-sol. Si s'ubica per aquella zona la policia podria actuar amb més rapidesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.