La Diputació de Barcelona demana als municipis que no paguin 'absolutament res' del que demana Endesa en una carta

La presidenta de l'ens, Núria Marín, ha demanat tranquil·litat ja que s'està treballant en una resposta conjunta de les administracions'


  • Comparteix:

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín / Foto: ACN

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín / Foto: ACN

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha demanat als prop de 400 municipis catalans que aquest estiu han rebut una carta d'Endesa amenaçant amb el tall de subministrament a persones en situació de pobresa energètica 'que no paguin absolutament res'. Abans de trobar-se amb representants de 148 ajuntaments afectats, Marín ha reconegut que 'algun petit municipi' ja ha pagat però ha demanat 'la màxima tranquil·litat' perquè s'està treballant una resposta conjunta de les administracions.

Marín ha insistit que les negociacions amb Endesa les ha de liderar el Govern perquè té 'la responsabilitat i la competència' en l'assumpte i que per tant els diners haurien de sortir dels pressupostos de la Generalitat, però ha remarcat que les altres administracions 'sempre estan disposades a col·laborar'. La presidenta de la Diputació de Barcelona també ha criticat que el moment en què Endesa va enviar la carta va ser 'inadequat' perquè els municipis eren acabats de constituir i amb molts alcaldes que estrenaven el càrrec. També ha anunciat que es farà un escrit perquè la companyia 'tregui l'amenaça' de tallar la llum.

En el cas de Sant Cugat, l'Ajuntament va rebre la carta de la companyia avisant d'un deute d'uns 113.000 euros en factures de llum i gas que afecta 158 famílies en situació de vulnerabilitat de Sant Cugat. El consistori, però, ja ha avançat que no farà front a cap pagament fins que les empreses energètiques signin un conveni que garanteixi els drets bàsics dels afectats, tal com s'ha proposat també des de la Generalitat.


Núria Marín

L'objectiu és donar tranquil·litat als municipis i donar la instrucció que no es pagui absolutament res a Endesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.