Com ajudar els infants de P3 a adaptar-se a l'escola

Fer que es llevin més d'hora uns dies abans i instaurar rutines són alguns dels consells


  • Comparteix:

La tornada a l'escola és complicada per infants i famílies, però sobretot per aquells nens i nenes que entren a l'escola per primera vegada com és el cas dels infants de P3. Per a ells, expliquen els experts, el canvi és més significatiu que per a altres infants ja que s'han d'acostumar a noves rutines i hàbits. Per això, diuen, el procés d'adaptació a l'escola ha de ser progressiu i tractar-se amb normalitat.

'Els infants han de veure normal anar a l'escola, com també ho és per a nosaltres anar a la feina', explica la mestra d'Educació Infantil Lourdes Ferrán. Hi coincideix la directora pedagògica del col·lectiu educatiu EdBuilding, Noemí Royes, que opina que durant aquest procés les famílies han de transmetre seguretat als infants: 'Hem estat nosaltres els qui hem triat aquesta escola i hem de mostrar la seguretat que els deixem al lloc més indicat per a ells', diu l'experta, que recorda que la cooperació educativa entre famílies i mestres és vital per a l'educació dels infants.


  • Llevar-los progressivament més d'hora uns dies abans de començar l'escola perquè s'acostumin a llevar-se a l'hora en què hauran d'anar a l'escola.
  • Explicar-los què és el que passarà, que aniran a l'escola i coneixeran mestres i companys.
  • Tractar el primer dia d'escola amb normalitat i emocions positives, sense que l'infant percebi la jornada com alguna cosa excepcional generadora d'estrès.
  • Els adéus han de ser el menys dolorosos possibles.
  • Si l'infant plora els primers dies és normal, és un canvi i el plor és una manera d'expressió més, però cal que validem les seves emocions i els expliquem que no passa res.
  • Confiar en l'equip docnet i en el centre triat: faran el millor pels nostres infants.
  • En sortir del centre, preguntar-los com els ha anat el dia i compartir la jornada plegats.
  • Utilitzar un llenguatge positiu que engresqui els infants i que els faci veure l'escola com un espai segur i familiar.
  • Per a altres etapes educatives: veure la tornada a l'escola amb normalitat com ho és tornar a la feina després de les vacances.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.