El politòleg Francesc Gambús explica a Valldoreix les oportunitats que ofereix la Constitució europea


  • Comparteix:

La xerrada ha estat organitzada per l'EMD de Valldoreix a la Nau Cultural

La xerrada ha estat organitzada per l'EMD de Valldoreix a la Nau Cultural

La Constitució europea organitzarà i posarà en ordre tot el que la comunitat europea ha fet fins ara, i potenciarà el poder d'Europa davant els Estats Units. Aquesta és la principal conclusió de la xerrada que ha ofert el politòleg Francesc Gambús, organitzada per l'EMD de Valldoreix. Segons Gambús, que va ser assessor del Parlament europeu, per arribar a assolir aquest objectiu cal apropar el tractat a la ciutadania i donar a conèixer el seu ús.

El politòleg Francesc Gambús, convidat per l'EMD, ha definit la Constitució europea com la suma de tot el que la comunitat europea ha fet fins ara. Gambús considera, a més, que per fer possible el tractat i els seus objectius, cal reformar les constitucions dels estats membres, com s'ha fet fins ara amb els tractats anteriors.

Per Gambús, el tractat té dos punts fonamentals, la figura del ministre d'Afers Exteriors i el paper del Parlament europeu. L'escoltem.

Francesc Gambús

Un dels punts fonamentals és el ministre d'Afers Exteriors per donar visibilitat al món. L'altre punt és el Parlament, ja que així els ciutadans guanyen pes.


Segons Gambús, encara queda molta feina a fer per apropar la Constitució europea als ciutadans, ja que aquests no estan assabentats del que el tractat implica i pot aportar. En aquest sentit, el politòleg i ex assessor del Parlament Europeu creu que el referèndum potencia aquest acostament a la població.

Amb aquest mateix objectiu, l'EMD de Valldoreix ha organitzat aquesta conferència, titulada 'La Constitució Europea: què és i què suposa', per acostar el tractat a la ciutadania santcugatenca. A més, l'EMD ha preparat col·loquis d'altres qüestions socials amb l'objectiu de fer debat, crear opinió i formar sobre diferents temes actuals. El vocal de Serveis Personals de l'EMD, Josep Casadellà, explica quina és la proposta de l'EMD.

Josep Casadellà

Oferir a la ciutadania el debat, l'opinió i la formació sobre diferents temes. Hem començat per qüestions socials però continuaren amb ciència, literatura, viatges...


La conferència ha tingut lloc a la Nau Cultural de Valldoreix, on s'ha aplegat una trentena de persones. A partir d'ara, les xerrades organitzades per l'EMD es faran els dimarts, en comptes dels dijous.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.