El camp del Club de Golf de Can Sant Joan torna a mans de l'Incasòl

Ajuntaments i empresa pública han de decidir encara a què es destinaran els terrenys


  • Comparteix:

Imatge del camp de golf de Can Sant Joan / Font: Cugat Mèdia

Imatge del camp de golf de Can Sant Joan / Font: Cugat Mèdia

L'Incasòl ha recuperat els terrenys del camp de golf de Can Sant Joan després que la Federació Catalana de Golf comuniqués que renunciava als drets de l'equipament. Segons ha explicat l'Incasòl a Cugat Mèdia, ara es reunirà amb els Ajuntaments de Rubí i Sant Cugat per decidir quins usos tindran els terrenys. El camp va ser el primer equipament públic de golf de Catalunya i es va inaugurar el 1994.

Canvis de gestors des del 2013
El camp va ser dissenyat per Severiano Ballesteros i des del 1994 va obrir les seves portes a tots els golfistes, creant fins i tot una escola de base. El 2013 va haver-hi el primer canvi de gestors. La Federació Catalana va vendre la concessió i explotació a Metropolitan Golf Barcelona, una empresa creada dues setmanes abans.

Al 2016, arriba un nou canvi de gestors a càrrec de Puro Campo SL. Dos anys més tard, al 2018, la Federació Catalana de Golf va tancar de manera provisional el camp de Golf Can Sant Joan per 'evidents i manifestos incompliments de la societat que gestionava' la instal·lació a través d'un comunicat.

La concessió i explotació va retornar a mans de la federació després que una ordre judicial va donar per exhaurit aquest acord per irregularitats arran d'una denúncia de l'ens federatiu. Després de diferents intents per cercar un nou gestor, l'ens federatiu ha decidit finalment renunciar als terrenys i retornar-los a l'Incasòl.

Possibles usos
Al març, el ple municipal donava llum verda a estudiar la possibilitat que el camp es converteixi en un 'gran parc periurbà'. Era una iniciativa de la CUP-PC amb esmenes del PDeCAT-Demòcrates on es posaven sobre la taula les possibilitats de l'espai, amb 'camins en bon estat que permeten l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda' i infraestructures que es podrien reaprofitar com a espais polivalents.

De moment, l'Ajuntament, preguntat per Cugat Mèdia, assegura que no ha rebut cap notificació de reunió per part de l'Incasòl, però que reben la proposta de trobada amb bons ulls. L'equip de govern assegura que és 'un tema que està a l'agenda per la dimensió i la potencialitat que té' i que en aquests moments està estudiant quines opcions hi ha per a l'ús de l'espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.