La Setmana de la Mobilitat Sostenible s'alinea en pro de la conscienciació


  • Comparteix:

Els actes s'han presentat aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Els actes s'han presentat aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat se suma un any més a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que tindrà lloc del 15 al 22 de setembre. Una bicicletada popular, tallers divulgatius i punts d'informació donaran forma enguany a una proposta que torna a apostar per treure els vehicles més contaminants dels carrers. Així, un tram de la Rambla del Celler es tancarà al trànsit diumenge 22 durant el matí i s'omplirà d'activitats per promoure la conscienciació.

La sensibilització és precisament el principal objectiu d'aquesta iniciativa, com ha destacat el regidor de Mobilitat, José Gallardo, durant la presentació aquest dilluns de les propostes. Així la regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, ha concretat que es tracta de tenir present la situació d'emergència climàtica, reduir la contaminació i, alhora, fomentar l'exercici.

En aquesta mateixa línia, l'equip de govern ha avançat que la seva aposta és la implementació a Sant Cugat d'una xarxa de carril bici connectada que realment sigui una alternativa de mobilitat per a la qual estan treballant amb l'Assemblea de la Bici.

Les activitats
  • Bicicletada popular.
  • Diumenge 15 de setembre a les 11h. Recorregut de 10 quilòmetres pels carrils bici de la ciutat. Sortirà de la plaça de la Vila i es fa en col·laboració amb la Unió Ciclista Sant Cugat.
  • Circuit de karts per a infants.
  • Diumenge 15 de setembre durant el matí. L'objectiu és que els infants aprenguin nocions bàsiques de seguretat vial.
  • Punt informatiu del projecte AtmOOs.
  • Divendres 20 i dissabte 21 de setembre a la plaça de Lluís Millet durant tot el dia. Diumenge 22 de setembre durant el matí a la Rambla del Celler i durant la tarda a la plaça d'Octavià. Es tracta d'un projecte que combina l'ús de les noves tecnologies amb l'àmbit de la sensibilització ambiental. El sistema permet coneixer les emissions associades als hàbits de mobilitat.
  • Dia sense cotxes.
  • Diumenge 22 de setembre a la Rambla del Celler. De nou del matí a dues de la tarda es tallarà la circulació viària en el tram entre la plaça del Celler i el carrer de Francesc Moragas.
  • Activitats i tallers divulgatius.
  • Diumenge 22 de setembre a la Rambla del Celler. Hi haurà tallers d'autoreparació de bicicletes i de creació de crispetes a pedals, una activitat musical i teatre amb titelles itinerants.




    José Gallardo

    És una setmana on l'objectiu principal és sensibilitzar la població i per això és fan activitats.

    Gemma Aristoy

    La sensibilització davant la situació d'emergència climàtica perquè tothom busqui alternatives. Així fomantarem la reducció de la contaminació i l'exercici.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.