Sant Cugat proposa un dia sense cotxes aquest diumenge

Un tram de la Rambla del Celler queda aquest diumenge tallat al trànsit


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una pedalada a la rambla del Celler / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una pedalada a la rambla del Celler / Foto: Cugat Mèdia

Un tram de la Rambla del Celler quedarà aquest diumenge tallat al trànsit de vehicles contaminants. De nou del matí a dues de la tarda, en el tram entre la plaça del Celler i el carrer de Francesc Moragas només es permetrà el pas de vianants, bicicletes i altres vehicles no contaminants. L'objectiu és conscienciar la ciutadania de la situació d'emergència climàtica i que els ciutadans puguin reflexionar sobre les alternatives de mobilitat sostenible que tenen.

La iniciativa s'emmarca en la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que des de diumenge passat busca sensibilitzar la població sobre la necessitat reduir la contaminació i, alhora, fomentar l'exercici, com va destacar la regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, durant la presentació de les activitats.

Per això, al tall de circulació s'afegiran tallers i activitats que també busquen conscienciar la ciutadania com els tallers d'autoreparació de bicicletes i de creació de crispetes a pedals, una activitat musical i teatre amb titelles itinerants. A més, durant el cap de setmana hi ha punts informatius del projecte AtmOOs.

Activitats
  • Punt informatiu del projecte AtmOOs. Dissabte 21 de setembre a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater durant tot el dia. Diumenge 22 de setembre durant el matí a la Rambla del Celler i durant la tarda a la plaça d'Octavià. Es tracta d'un projecte que combina l'ús de les noves tecnologies amb l'àmbit de la sensibilització ambiental. El sistema permet coneixer les emissions associades als hàbits de mobilitat.

  • Dia sense cotxes. Diumenge 22 de setembre a la Rambla del Celler. De nou del matí a dues de la tarda es tallarà la circulació viària en el tram entre la plaça del Celler i el carrer de Francesc Moragas.

  • Activitats i tallers divulgatius. Diumenge 22 de setembre a la Rambla del Celler. Hi haurà tallers d'autoreparació de bicicletes i de creació de crispetes a pedals, una activitat musical i teatre amb titelles itinerants.



  • Gemma Aristoy

    La sensibilització davant la situació d'emergència climàtica perquè tothom busqui alternatives. Així fomantarem la reducció de la contaminació i l'exercici.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.