Sant Cugat, al costat dels familiars i malalts d'Alzheimer

L'AFA organitza una desena de propostes a Sant Cugat amb motiu del dia mundial de la malaltia


  • Comparteix:

L'AFA ha presentat els actes pel dia mundial contra l'Alzheimer / Foto: Cugat Mèdia

L'AFA ha presentat els actes pel dia mundial contra l'Alzheimer / Foto: Cugat Mèdia

Guanyar visibilitat. Aquest és l'objectiu del programa d'activitats que l'Associació de Familiars d'Alzheimer (AFA) del Vallès Occidental ha organitzat per commemorar el Dia Mundial d'aquesta malaltia, que té lloc el 21 de setembre. Sota el lema 'Evolució', l'entitat donarà el tret de sortida dimarts que ve a una sèrie d'activitats per conscienciar la ciutadania sobre les característiques d'una demència que requereix suport i atenció activa tant per aquelles persones afectades que porten una llarga trajectòria com per a les que comencen a conviure-hi. Consulta tota la programació en aquest enllaç.

Durant la presentació de les propostes aquest dijous, la presidenta de l'AFA, Anna Fitó, ha destacat el cost d'aquesta malaltia, ja que afecta el malalt i la seva família des d'àmbits com el social i l'econòmic, entre d'altres. Fitó també ha remarcat la importància de ser ràpids en la prevenció per disposar de més eines perquè el patiment dels afectats sigui el menor possible. Per la seva banda, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha agraït la tasca de l'associació, així com ha reconegut a les famílies i els cuidadors els grans esforços que han d'assumir per fer front a la malaltia.

Caminada solidària organitzada per Teampartners
Enguany, al llistat d'activitats s'hi suma la 'Memory Marxa', una caminada solidària organitzada per Teampartners per recaptar fons per a la lluita contra l'Alzheimer que tindrà lloc el 13 d'octubre. Els participants podran triar entre un itinerari de 2,7 quilòmetres, pensat per a persones grans, i un altre de 7,83. Les inscripcions, que es poden fer online a www.afavalles.com i wwww.teampartners.net i presencialment a la Casa de Cultura, s'obriran el 16 de setembre i es tancaran el 9 d'octubre amb un preu de 15 euros per als adults i de cinc euros per als infants.

Projecte 'Fotomemòries'
La presentació de les activitats també ha servit per fer una valoració del projecte 'Fotomemòries', que treballa amb col·lectius vulnerables a través de fotografies. La responsable del projecte, Eugènia Ortiz, ha explicat que amb el treball fet durant els mesos de febrer a juny han pogut constatar que no es pot canviar el rumb de la malaltia, però sí millorar la qualitat de vida del malalt. Tot plegat amb una iniciativa que vol 'donar veu a gent que no en té'.




Mireia Ingla

Per una banda doneu a conèixer la tasca que feu i la realitat que viviu. Per l'altra, compartiu les vostres vivències amb altres afectats.

Anna Fitó

La prevenció és molt important. Quan apareixen els primers signes, cal anar al metge, ja que quan abans sigui la prevenció, més eines tindrem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.