Més de 17.000 euros separen la zona més rica i més pobra de Sant Cugat

Una zona del Centre Oest se situa entre les més riques de Catalunya


  • Comparteix:

Un dels barris més rics de Catalunya se situa a Sant Cugat. Així es desprèn de les darreres dades publicades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que per primera vegada ofereix indicadors sobre renda mitjana per zones dins de l'àmbit municipal. L'àrea més rica de Sant Cugat se situa al barri del Centre Oest, mentre que la que registra menys renda mitjana per persona és al barri del Monestir-Sant Francesc. Més de 17.000 euros separen aquestes dues ubicacions.

En concret, la zona del Centre Oest, situada a l'entorn del passeig de Valldoreix, obté una mitjana de 29.364 euros bruts anuals per persona. Només assoleixen aquesta xifra, la més alta registrada a Catalunya, altres àrees de municipis com Barcelona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat i Gavà. De fet, Sant Cugat, en el seu conjunt, obté una mitjana de 19.151 euros bruts anuals per persona, per darrere de Matadepera (20.792), Saldes (20.092) i Sant Just Desvern (19.979).

L'altra cara de la moneda al municipi es troba a una zona del barri del Monestir - Sant Francesc, amb 12.317 euros bruts anuals per persona.

Mapa per seccions / Foto: Institut Nacional d'Estadística (INE)
Mapa per seccions / Foto: Institut Nacional d'Estadística (INE)


Per districtes
Entre districtes també hi ha diferències. El barri amb més renda mitjana per persona és el Centre Oest amb 22.322 euros bruts anuals per persona. Les Planes, en canvi, se situa en una mitjana de 12.510 euros bruts anuals per persona. Uns 9.800 euros separen aquests dos barris. Al mig, es troben Valldoreix (21.334), Mira-sol (20.219), el Centre Est (17.274) i la Floresta (15.939).

Situació dels diferents districtes / Foto: Cugat Mèdia
Situació dels diferents districtes / Foto: Cugat Mèdia


Poblacions de l'entorn
Respecte a les principals poblacions de l'entorn de Sant Cugat, la diferència de renda mitjana és considerable. Cap d'elles, supera els 14.000 euros bruts anuals per persona, mentre que Sant Cugat traspassa la barrera dels 19.000. Amb les que manté més distància és amb Rubí (11.535) i Terrassa (11.745). Cerdanyola obté una mitjana de 13.953 i Sabadell de 12.171 euros.



Les dades
Aquestes dades han estat facilitades per l'Institut Nacional d'Estadística. Corresponen a l'Atles de Distribució de Renda a les llars i facilita informació d'àmbits geogràfics de més de 500 habitants. Així, permet seleccionar qualsevol carrer de l'Estat espanyol, distribuïts per municipis, districtes i zones censals, i obtenir les dades per persona o per llar. Aquestes corresponen a les dades de renda del 2016 a partir de la informació tributària combinades amb les de població a data d'1 de gener del 2017.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.