Retrets entre partits pels contractes investigats per Fiscalia


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la documentació facilitada a Fiscalia / Foto: Twitter Mireia Ingla

Imatge d'arxiu de la documentació facilitada a Fiscalia / Foto: Twitter Mireia Ingla

Nova discussió entre els grups municipals pels contractes investigats per la Fiscalia. Arran d'una moció presentada al ple per Cs que demana la contractació d'una auditoria externa per revisar els procediments de contractació dels darrers dos mandats, els partits mantenen els seus posicionaments inicials. Mentre Junts per Sant Cugat defensa la legalitat dels procediments i assegura que es tracta d'una estratègia de desgast contra el seu grup, l'actual equip de govern manté que està treballant per 'fer millor les coses' i dotar-les de més transparència. Cs, formació que va portar el cas a la Fiscalia, però, vol més recursos per a l'interventor, per 'aixecar catifes' contra el que considera 'un modus operandi' de l'anterior equip de govern.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

En concret, la proposta presentada per Cs reclamava la contractació en un termini màxim d'un mes d'una auditoria externa per conèixer l'estat dels contractes i pagaments dels darrers dos mandats. Segons el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, és necessari 'donar un cop de mà' a la intervenció amb més recursos, ja que segons ha assegurat, amb la revisió dels darrers contractes la xifra inicial, d'1'4 milions d'euros, s'ha doblat i cal saber quines empreses i particulars 'es van beneficiar de la generositat convergent'.

Les intencions de Cs, però, han estat rebutjades per la resta de grups. D'una banda, l'equip de govern assegura que no hi ha ni temps ni pressupost per donar compliment a la moció. A més, el tinent d'alcaldia de Presidència i Hisenda, Pere Soler, ha argumentat que 'no s'ajusta a la llei', ja que aquesta auditoria l'ha de reclamar el mateix interventor. Tot i així, Soler ha defensat la transparència amb la qual està treballant l'actual govern. En aquest sentit, la tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, ha assegurat que l'Ajuntament està fent 'una anàlisi exhaustiva' i s'estan posant tots els esforços amb la intenció que tots els procediments de contractació s'ajustin a la transparència i els criteris marcats per la llei.

De la seva banda, i davant les afirmacions tant de Cs com de l'equip de govern, la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha reconegut que alguns procediments es podrien haver fet millor, però ha defensat que tots són legals i estan avalats per la intervenció i els òrgans tècnics. Per això, ha exigit a l'actual govern disculpes i una rectificació pública, així com a Cs 'respecte per la institució i la ciutadania'. Fortuny considera que aquestes 'sospites infundades' taquen el bon nom de Sant Cugat.








Aldo Ciprian

La finalitat és analitzar si entre els mandats 2011-2015 i 2015-2019 es va continuar utilitzar els diners públics de manera irregular i quines empreses i particulars es van beneficiar de la generositat convergent.

Pere Soler

Han d'entendre que hem entrat com a govern, ens hem trobat amb una situació i hem intentat parar màquines per veure tot allò que podem aturar. No tenim partida pressupostària ni temps.

Lourdes Llorente

Aquest govern ha creat una tinença d'alcaldia de Transparència i Bon govern per aixecar catifes i fer que els procediments es compleixin i fer les coses millor. Esperem que no hi hagi responsabilitats penals.

Carmela Fortuny

És important que la ciutadania sàpiga que és una situació que no és il·legal i està avalada per la intervenció i els òrgans tècnics. Es podria haver fet millor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.