El 'Sant Cugat a fons' celebra Sant Cebrià amb les entitats de Valldoreix

El magazín matinal de Ràdio Sant Cugat fa una radiografia de la vila amb els seus protagonistes


  • Comparteix:

Les entitats de Valldoreix han visitat l'estudi de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Les entitats de Valldoreix han visitat l'estudi de Ràdio Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Valldoreix ha estat el gran protagonista del primer 'Sant Cugat a fons' de la temporada de la mà de les entitats de la vila. L'Associació de Veïns i Propietaris, el grup de Teatre Espiral i l'Handbol Valldoreix han coincidit a demanar més espais per poder tirar endavant les seves activitats i en la necessitat de començar a fer xarxa per enfortir el teixit social del territori. En aquest sentit, el president de l'EMD, Josep Puig, s'ha compromès a treballar per fer realitat les demandes de les entitats i ha marcat el projecte del nou edifici de la centralitat, les obres a l'avinguda del Baixador i a la Colònia Montserrat i la recollida d'escombraries com a prioritats per aquest any a Valldoreix.

ESCOLTA-HO

La trobada d'entitats ha servit també per fer una radiografia del Valldoreix actual i la dualitat de la societat del territori entre les persones que només hi viuen i les que participen activament en el dia a dia del territori. Un fet que, ha reconegut el president de l'Associació de Veïns i Propietaris, Antonio Zamora, ha estat una constant al llarg de la història. Per cosir aquesta escletxa, tant Zamora com Rafa Usero i Pau Santos, presidents de Teatre Espiral i Handbol Valldoreix respectivament, han estat d'acord en la necessitat d'incrementar la quantitat d'espais disponibles per a activitats culturals i esportives.

En especial, l'Handbol, que lamenta haver de 'sortir d'entrenar a dos quarts d'una de la nit' per la poca disponibilitat d'horaris del pavelló de Valldoreix i de la impossibilitat de generar equips de base per la manca d'horaris de joc. A la demanda de més equipaments esportius s'hi ha sumat Usero, que ha apuntat al camp de futbol com un dels aspectes amb potencial de millora. 'Ara mateix és un descampat', ha afirmat, i ha afegit que caldria instal·lar-hi vestidors i una pista d'atletisme per respondre a les necessitats dels valldoreixencs.

El president de l'EMD, Josep Puig, ha atès el programa per telèfon i ha recollit les demandes de les entitats i ho ha assenyalat com una de les prioritats de l'equip de govern. Una de les respostes podria ser, ha assenyalat, el projecte del nou edifici de la centralitat, en un calaix per manca de finançament des de fa cinc anys. Puig ha celebrat, juntament també amb els representants de les entitats socials, el bon funcionament de la Festa Major de Valldoreix, que acaba aquest dilluns.




Rafa Usero

Valldoreix està eamb un peu a ciutat jardí i amb un peu al poble. La gent del poble som els que participem, que estem fent una activitat. Després hi ha un bon grapat de gent que viu a les seves torres, que participa poc.

Josep Puig

Ja tenim un espai destinat a acollir totes aquestes entitats, la plaça de la Centralitat. Hi ha un projecte fet, però ha tingut uns entrebancs que calia resoldre a la Generalitat però això ja està resolt i podem posar fil a l'agulla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.