Sant Cugat tindrà una gatera municipal l'any vinent

El regidor de Benestar Animal, Francesc Carol, ha confirmat que la gatera està 'més a prop' que el refugi d'animals, que s'ha de replantejar


  • Comparteix:

La gatera ha d'entrar en funcionament a Sant Cugat el 2020 / Foto: PAS

La gatera ha d'entrar en funcionament a Sant Cugat el 2020 / Foto: PAS

Sant Cugat comptarà amb una gatera municipal el primer semestre de l'any vinent. Ho ha anunciat el regidor de Benestar Animal, Francesc Carol, a la secció 'Gat i gos' del magazín 'Sant Cugat a fons'. La construcció d'aquest espai, que servirà principalment per acollir gats abandonats i ha d'ajudar a l''extinció' de les colònies del carrer, compta amb partida pressupostària i una de les possibles ubicacions és a la zona del costat del cementiri.

ESCOLTA-HO

Una gatera és una instal·lació tancada on els gats estan refugiats de la pluja i del fred i que ha de comptar amb diversos espais de quarantena per les possibles malalties contagioses que puguin patir els animals que hi entren. Segons Carol, 'no cal un espai molt gran' i és més 'fàcil' i 'viable' la seva construcció.

El refugi d'animals, d'altra banda, una reivindicació històrica de les plataformes animalistes de la ciutat, està aturat a falta que es replantegi el projecte. Amb la trobada de la Taula de Benestar Animal, prevista per a finals de setembre, Carol ha explicat que es crearà una comissió de seguiment d'aquest refugi.


Francesc Carol

Seria per casos de gats abandonats i de cadells que puguin ser reintroduits. La intenció és tendir a l'extinció de les colònies i, evidentment, tenir-les controlades. El gat de carrer no és una raça.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.