Es redueixen a la meitat els robatoris amb força en domicilis i augmenten les detencions

És la xifra més baixa dels darrers sis anys


  • Comparteix:

Els robatoris amb força a domicilis es continuen reduint a Sant Cugat i ho fan per segon any consecutiu. Durant el primer semestre d'enguany, s'han registrat gairebé un 50% menys d'aquest tipus de delictes respecte als primers sis mesos de l'any passat, segons dades facilitades a Cugat Mèdia pels Mossos d'Esquadra. Així han passat dels 327 de la primera part del 2018 als 169 d'enguany. Per trobar xifres similars cal remuntar-se als primers sis mesos del 2013.

Sant Cugat va tancar el 2018 trencant 12 anys de creixement en els robatoris amb força a domicilis. Ara, manté el descens i ho fa de manera considerable respecte al primer semestre del 2018, ja que aquests delictes han passat dels 327 fets delictius als 169 dels primers sis mesos del 2019.

A més, en cap dels 169 robatoris amb força a domicilis s'ha donat violència contra els titulars, que en la majoria de casos no es trobaven en l'immoble. En els pocs casos que sí hi eren presents, habitualment es trobaven a la planta baixa, mentre que els presumptes lladres van entrar per plantes superiors, fet pel qual des de Mossos es recomana instal·lar mesures de seguretat a tot el domicili.

Detencions
El descens en els robatoris amb força a domicilis ha anat acompanyat d'un increment en les detencions. Durant el primer semestre del 2018 es van formalitzar 15 detencions vinculades a aquest tipus de delicte, mentre que durant els primers sis mesos del 2019 han estat 26. Això suposa un increment del 73%, una dada significativa per al cap de la comissaria de Sant Cugat dels Mossos d'Esquadra, Manel Rodríguez, per a qui demostra que l'operatiu especial posat en marxa i la coordinació entre cossos de seguretat està funcionant.

De fet, la tendència a la baixa es manté fins aquest setembre amb una reducció del 43% dels fets delictius, tot i el repunt de les vacances d'estiu. Per a Rodríguez, fer front a aquest tipus de delictes continua sent una prioritat a Sant Cugat.


Manel Rodríguez

Habitualment quan tens més fets tens més detencions. En aquest cas és a la inversa, tenim la meitat de fets però un 73% més de detencions. això demostra la coordinació i l'eficàcia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.