La Xesca celebra el seu 3r aniversari pendent del desallotjament

Un mercat d'intercanvi, esmorzar i dinar populars, taula rodona i concerts han amenitzat una jornada d'espera d'un desallotjament que no ha arribat


  • Comparteix:

La Xesca es resisteix a marxar tres anys després d'okupar un local de l'avinguda de Cerdanyola. El col·lectiu ha aprofitat l'ordre de desallotjament que tenia aquest dijous per concentrar-se i celebrar el tercer aniversari amb diverses activitats. Un mercat d'intercanvi, esmorzar i dinar populars, una taula rodona amb l'experiència d'altres projectes d'okupació, jocs de taula i música han amenitzat una jornada d'incertesa amb la 'fermesa' de mantenir-se al barri.

La intenció és 'aguantar' i 'resistir' per seguir teixint xarxa i 'donar vida' al barri amb un espai autogestionat i alternatiu als veïns. Per això, tal com han explicat els membres del col·lectiu Alba Guerrero i Marcel Laborda, La Xesca seguirà existint encara que es quedin sense local.

L'edifici, que portava vuit anys buit fins que va ser okupat, és propietat de Solvia, la immobiliària de Banc Sabadell, que ha interposat una denúncia per cada pis. Segons fonts de La Xesca, a finals de novembre tenen ordre de desallotjar el local comercial de la planta baixa, on es fan la majoria de les activitats. A la concentració hi han assistit els dos regidors de Joventut, Alba Gordó i Marco Simarro.


Alba Guerrero i Marcel Laborda

L'estratègia de Solvia és denunciar-nos de totes les maneres possibles, però La Xesca està per aguantar. És molt necessària perquè dona vida al barri i un espai per projectes. /Resistim i tenim un projecte de futur. Seguirem existint encara que ens facin fora, La Xesca es quedarà al barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.