Menys denúncies a Sant Cugat per delictes sexuals durant el primer semestre del 2019

Mossos ha registrat un 23% menys, amb un total de 10 denúncies per abús o agressió sexual


Temes relacionats

Hora Bruixa alerta d'una nova agressió masclista a Sant Cugat ( 4/jul/19)

En llibertat provisional l'investigat per una agressió sexual a Sant Cugat (25/feb/19)

S'eleven a dos els casos de presumpta agressió sexual a Sant Cugat ( 5/feb/19)


  • Comparteix:

Sant Cugat ha registrat durant el primer semestre del 2019 un total de 10 denúncies per delictes sexuals, segons dades facilitades pels Mossos d'Esquadra a Cugat Mèdia. La xifra suposa una reducció del 23% respecte al mateix període de l'any anterior, tot i que es tracta de fets delictius que no sempre es denuncien, com recomana el cos de seguretat. De la desena de denúncies, cinc van ser per abús sexual i cinc per agressió sexual, dues d'elles amb penetració.

Tant els casos d'agressions sexuals com els d'abusos s'han reduït. Durant els primers sis mesos del 2018 es van registrar 13 delictes sexuals, mentre que al primer semestre d'aquest any han estat deu. Així, els casos d'abús sexual han passat de set a cinc i els d'agressions de sis a cinc també. També han disminuït les denúncies per agressions sexuals amb penetració, de les quatre del 2018 a dues aquest 2019, que es van donar a conèixer a través del col·lectiu Hora Bruixa i que han implicat reforçar la vigilància a algunes zones d'oci del municipi. En tots dos casos, es va detenir el presumpte autor.

Agressions sexuals i abusos / Foto: Cugat Mèdia
Agressions sexuals i abusos / Foto: Cugat Mèdia


Tot i això, durant aquests primers sis mesos de l'any ja s'han registrat més del 70% de totes les denúncies del 2018, que es va tancar amb un total de 14 casos. En els darrers tres anys, les xifres s'han anat reduint. De fet, el 2016 es van registrar 23 fets delictius contra la llibertat sexual, algun d'ells vinculats a un únic agressor. El 2017 la xifra es va reduir fins als 15, un més que durant el 2018, tot i que no es va denunciar cap agressió sexual amb penetració.

Denúncies / Foto: Cugat Mèdia
Denúncies / Foto: Cugat Mèdia


Violència de gènere i domèstica
Dins dels delictes contra les persones, també destaquen els casos de violència de gènere, la que es produeix en l'entorn relacions de parella, i violència domèstica, dins de l'àmbit de la família. En el primer dels casos, durant els primers sis mesos de l'any s'han registrat 27 denúncies, un 6,90% menys que al mateix període del 2018, quan es van registrar 29.

Pel que fa a delictes de violència domèstica, els casos creixen durant el primer semestre d'aquest any un 23%, passant dels 13 dels mateixos mesos del 2018 al 16 d'aquest any.


Manel Rodríguez

Hem tingut una reducció del 23% i en el cas de les agressions sexuals s'han reduït un 17%. Algunes han estat dins de l'àmbit de la parella i dues d'elles en zones d'oci.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.