El compromís amb l'emergència climàtica es posa a prova a Sant Cugat amb la Vaga Mundial pel Clima

L'Assemblea pel Clima ha preparat activitats reivindicatives durant tot el dia


Temes relacionats

Fridays for Future Sant Cugat: 'No només ens estan robant la joventut, ens estan robant el nostre futur' (27/set/19)

Moviments socials i partits polítics posen a debat les solucions a l'emergència climàtica (27/set/19)


  • Comparteix:

Els joves de Fridays For Future, artífex del moviment reivindicatiu / Foto: Cugat Mèdia

Els joves de Fridays For Future, artífex del moviment reivindicatiu / Foto: Cugat Mèdia

La 3a Vaga Mundial pel Clima té lloc aquest divendres amb l'objectiu de conscienciar persones i governs de l'emergència climàtica a la qual s'enfronta el planeta. Sant Cugat també viurà mobilitzacions amb motiu de la protesta. Des de l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat i des del moviment Fridays For Future, la ciutat se sumarà a la iniciativa des del matí fins a la tarda, quan l'acció es traslladarà a Barcelona, on tindrà lloc una manifestació unitària.

Les activitats arrencaran a les deu del matí a la plaça d'Octavià, on s'organitzaran piquets informatius i on hi haurà un taller de pancartes. A més, en aquest espai i durant tot el dia es podrà veure una exposició sobre el canvi climàtic.

Més tard, a les dotze del migdia, arrencarà una rua reivindicativa des d'Octavià fins a la plaça de la Vila. El dinar, de carmanyola, serà a les dues del migdia als Jardins del Monestir, on a partir de quarts de quatre tindran lloc espais de debat i tallers.

A les cinc de la tarda serà el torn de la manifestació. Els participants recorreran els carrers de Sant Cugat des d'Octavià fins a la plaça de Lluís Millet. Des d'allà, la comitiva marxarà en tren cap a Barcelona, on se celebrarà la manifestació unitària.

La protesta arreu del món
Aquest divendres és la culminació d'una setmana de protestes arreu del món, en què entitats juvenils i ambientals han fet una crida contra l'emergència climàtica. Els manifestants exigeixen a les administracions i als poders que aportin solucions a la crisi mediambiental perquè es garanteixi la 'justícia ambiental i intergeneracional i un futur'.

Tot plegat ha coincidit amb la Cimera pel Clima a la seu de les Nacions Unides, a Nova York. Allà, més de 70 països, entre ells l'Estat espanyol i, per primera vegada, Rússia, s'han compromès a aplicar plans per retallar emissions de CO2. Un compromís al qual no s'hi han sumat, però, ni els Estats Units, ni la Xina, ni l'Índia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.