Sant Cugat ajorna les restriccions de trànsit al centre de la ciutat

La previsió era prohibir la circulació dels vehicles més contaminants de fora de la ciutat a partir de gener del 2020


  • Comparteix:

Sant Cugat ha ajornat les restriccions de trànsit previstes pel gener de l'any vinent perquè els vehicles més contaminants, aquells que no disposin de l'etiqueta ambiental que entrega la Direcció General de Trànsit (DGT), no puguin circular pel nucli urbà de la ciutat. La mesura, que s'implementa en episodis d'alta contaminació atmosfèrica des del 2018, havia de tornar-se permanent l'any vinent però l'equip de govern ha decidit aturar-la fins tenir l'ordenança que l'ha de regular enllestida.

Dels 53.759 vehicles que paguen a Sant Cugat l'impost de circulació, prop d'un 30% no té l'etiqueta ambiental. En el seu moment, l'Ajuntament va anunciar que a partir de l'1 de gener del 2020 aquests vehicles tindrien l'accés restringit al centre, tot i que els residents al municipi podien circular. Segons l'alcaldessa, Mireia Ingla, la mesura no es pot implementar en aquesta data perquè 'la feina no està feta' i falta una ordenança que la reguli. Així, la nova normativa haurà d'estipular finalment els vehicles afectats, la zona delimitada com a baixes emissions i les sancions.

Per fer-ho, ha explicat Ingla a Cugat Mèdia, s'obrirà un procés participatiu i es convocarà la Taula de Mobilitat. La intenció es que la mesura pugui entrar en vigor durant el 2020, 'el més aviat possible', ha dit Ingla.

Cugat Mèdia ha sortit al carrer per descobrir què en pensen els santcugatencs sobre aquesta mesura que es farà efectiva a partir del 2020. El consideren un canvi 'molt positiu' i una mesura que pot ajudar a 'netejar la pol·lució a la ciutat'. D'altra banda, però, també creuen que caldrien 'ajudes' per aquelles famílies que 'tenen una situació econòmica que no els permet un canvi de cotxe'.








Mireia Ingla

S'havia anunciat que a partir de l'1 de gener del 2020 començaria a funcionar la zona de baixes emissions però això no serà així perquè no s'ha fet la feina.

Elisabet Baldrich

Totes les mesures que serveixin per netejar la pol·lució a la ciutat em semblen bé. Tot el que sigui sostenibilitat ho trobo una bona mesura.

Laura Montfort

Molt positiu, però implicarà un canvi de consciència. Inicialment podem trobar inconvenients.

Juan Carlos Vázquez

Qualsevol mesura a favor de parar el canvi climàtic és urgent i radicalment necessària. Però també s'hauria d'ajudar a famílies que la seva situació econòmica no els permet un canvi de cotxe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.