Sant Cugat s'uneix a la lluita per l'emergència climàtica

El col·lectiu 'Fridays for future' i l'Assemblea pel Clima reclamen accions a les administracions per evitar el col·lapse climàtic

Societat

Publicat el 27/set/19 per Clara Bardají / Martí González

Més de 50 persones han participat aquest divendres a la tarda a la manifestació pel clima organitzada per l'Assemblea pel Clima a Sant Cugat en el dia de la Vaga Mundial pel Clima. Petits, joves i grans s'han unit en el darrer acte de la jornada a la ciutat i així s'han desplaçat fins a Barcelona, on ha tingut lloc la manifestació unitària. La lluita contra el canvi climàtic, un front comú que ha unit els joves de Fridays For Future Sant Cugat i els membres de l'Assemblea pel Clima en una jornada de protesta i de compromís amb l'emergència climàtica.

Durant tota la jornada, l'Assemblea pel Clima, creada fa poques setmanes a la ciutat, ha organitzat activitats per conscienciar la ciutadania i les administracions de la 'urgència' de mesures per evitar un col·lapse. De fet, en un manifest llegit davant de l'ajuntament, el col·lectiu ha cridat a un 'canvi de model' per 'deixar d'explotar la terra'. Ho han explicat a Cugat Mèdia els membres de l'assemblea i del comitè de vaga Joan Casanova i Marc Loscertales.

La manifestació, que ha arrencat a la plaça d'Octavià a les cinc de la tarda, ha estat l'acte central de la jornada de vaga i ha comptat amb la participació de petits i grans que han caminat junts fins a la plaça de Lluís Millet amb crits de 'més bicicletes i menys cotxes'. També, durant la jornada hi ha hagut piquets informatius, dues manifestacions, a més d'un dinar de carmanyola i d'un espai de debats pel desenvolupament sostenible i tallers. Els ciutadans també han pogut veure durant tot el dia una exposició reivindicativa a la plaça d'Octavià.

De la seva banda, el nucli local de 'Fridays for future', ha preparat al matí els cartells i les pancartes per a la manifestació unitària de Barcelona. De fet, el moviment juvenil ha marxat cap a la capital catalana al migdia per assistir a diverses xerrades i debats.


DECLARACIONS

J. Casanova i M. Loscertales

Som un comitè que s'ha organitzat fa tres setmanes a l'estela de 'Fridays for future'. La necessitat és real, estem en una situació de 'col·lapse' i no podem esperar més. / L'emergència climàtica és innegable, les destrosses són en molts àmbits per un model perpetuat pels països més rics que han explotat la terra sense cap mirament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio