L'Ajuntament ordena desallotjar La Xesca 'per raons de seguretat'

El consistori assegura que s'han incomplert 'requisits de seguretat'


Temes relacionats

La Xesca: 'Una okupació molesta hi hagi qui hi hagi a les institucions' ( 7/oct/19)

La CUP-PC carrega contra Solvia per haver 'deixat degradar' l'edifici de La Xesca ( 7/oct/19)


  • Comparteix:

La Xesca, a l'avinguda de Cerdanyola / Foto: Cugat Mèdia

La Xesca, a l'avinguda de Cerdanyola / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha ordenat 'el necessari desallotjament de La Xesca per raons de seguretat'. En un comunicat, el consistori explica que s'han incomplert 'requisits de seguretat' com, per exemple, l'apuntalament integral de l'edifici. Tot plegat està sustentat per un informe tècnic municipal que explica que l'estabilitat estructural de l'immoble, propietat de Solvia, està 'compromesa'.

El desallotjament s'ha ordenat a través d'un decret d'alcaldia amb què insta la propietat a garantir l'estabilitat de l'edifici i evitar 'qualsevol despreniment i, en el pitjor dels casos, el seu enfonsament'.

El consistori recorda que l'immoble està abandonat des de fa més d'una dècada i que la propietat és la responsable última de la seguretat de l'edifici. 'Per una qüestió de responsabilitat subsidiària, l'Ajuntament ha d'aprovar aquest decret per protegir les persones que tiren endavant el projecte del Casal de Joves La Xesca', explica el comunicat.

Fonts municipals asseguren que ja han notificat els membres del col·lectiu. La Xesca també ha ratificat que ha rebut la notificació. La immobiliària Solvia ha declinat valorar l'ordre de l'Ajuntament.

Tres anys d'okupació
A finals d'agost de 2016 el col·lectiu de joves La Xesca okupava els baixos del número 66 de l'avinguda de Cerdanyola. Ja en aquell moment el govern municipal advertia dels problemes estructurals de l'edifici. Malgrat tot plegat, el desallotjament mai no s'ha produït.

Recentment, La Xesca va celebrar el seu tercer aniversari amb la reivindicació de mantenir-se a l'espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.