La CUP-PC carrega contra Solvia per haver 'deixat degradar' l'edifici de La Xesca

Els cupaires aposten per la mobilització i la lluita activa del jovent per construir un projecte que vagi 'més enllà d'un espai físic'


Temes relacionats

L'Ajuntament ordena desallotjar La Xesca 'per raons de seguretat' ( 7/oct/19)

La Xesca: 'Una okupació molesta hi hagi qui hi hagi a les institucions' ( 7/oct/19)


  • Comparteix:

La portaveu cupaire, Núria Gibert, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

La portaveu cupaire, Núria Gibert, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

La CUP-PC lamenta la situació de l'edifici on s'ubica La Xesca i assenyala Solvia, la immobiliària del Banc Sabadell i propietària del bloc, com la responsable de la seva 'degradació'. En aquest sentit, asseguren que 'la desídia' de la propietat ha fet que l'Ajuntament es vegi obligat a actuar d'ofici per a no comprometre la seguretat de les persones que hi fan ús i, per tant, 'fer-se càrrec de les conseqüències de l'especulació immobiliària a la qual Solvia ha estat jugant durant tots aquests anys'.

La formació, que ara forma part del tripartit del govern local, qualifica de 'mala notícia per al barri i la ciutat' la pèrdua d'un espai autogestionat impulsor de moltes iniciatives per al jovent i per al veïnat. De fet, argumenten que La Xesca és 'una alternativa possible al sistema capitalista i als valors hegemònics que aquest imposa' i aposta per la mobilització i la lluita activa del jovent.

La tinenta d'alcaldia cupaire Núria Gibert, en declaracions a Cugat Mèdia, ha insistit en les motivacions en pro de la seguretat per part de l'equip de govern. 'Si haguéssim tingut més temps, segur que hauríem pogut trobar una solució millor', ha defensat. Gibert, a més, ha subratllat que l'equip de govern no té la intenció d'acabar amb el projecte de La Xesca.

Des de la CUP-PC, doncs, manifesten el seu desig que La Xesca 'es quedi' al barri, sigui al número 66 de l'avinguda de Cerdanyola o a una altra ubicació, i que el projecte, 'necessari per al poble', es mantingui 'més enllà d'un espai físic'.


Núria Gibert

No tenim interès en acabar amb el projecte. L'administració té la responsabilitat d'actuar d'ofici en una situació com aquesta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.