El Vaticà reclou al Centre Borja l'exprofessor jesuïta del Col·legi Sant Ignasi denunciat per abusos sexuals a menors

La Santa Seu prohibeix al pare Pere Sala celebrar actes amb públic i apropar-se a menors


  • Comparteix:

El Centre Borja, a Sant Cugat / Foto: Google Maps Street View

El Centre Borja, a Sant Cugat / Foto: Google Maps Street View

El pare Pere Sala, denunciat per haver abusat sexualment de dos alumnes del Col·legi Sant Ignasi de Sarrià, a Barcelona, durant els anys 80, quedarà reclòs al Centre Borja de Sant Cugat, on resideix des que es va iniciar la investigació del cas. No podrà abandonar la residència sense permís exprés del superior. És l'ordre del Vaticà que els Jesuïtes han fet pública aquest dilluns i que també prohibeix que l'exprofessor, de 95 anys d'edat, celebri actes amb públic o que s'apropi a menors.

Així, Sala té prohibit celebrar públicament els sagraments, realitzar activitats apostòliques i pastorals de caràcter públic, mantenir tracte amb menors, concedir qualsevol entrevista a mitjans de comunicació, tenir perfils a les xarxes socials i posar-se en contacte amb les víctimes.

En cas d'incompliment podria ser castigat amb altres penes fins a la dimissió de l'estat clerical i de la Companyia de Jesús. L'execució de les mesures del precepte penal comença a partir d'aquest dilluns i serà revisada cada tres anys. A més, haurà de fer arribar a les víctimes una petició escrita de perdó. La resolució final i les mesures es van comunicar divendres passat al pare Pere Sala i aquest mateix dilluns a les víctimes que van presentar la denúncia.

El procés d'investigació engegat el desembre de 2018 en el marc de Jesuïtes Educació es manté obert i qualsevol persona que desitgi contactar-hi pot fer-ho a través del correu electrònic escoltar@fje.edu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.