L'HUGC lidera un assaig clínic novedós sobre l'Alzheimer


  • Comparteix:

Exterior de l'Hospital Universitari General de Catalunya / Foto: HUGC

Exterior de l'Hospital Universitari General de Catalunya / Foto: HUGC

L'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) lidera l'assaig GAIN Trial, un estudi que vol evaluar l'eficàcia i seguretat d'un medicament oral que inhibeix una enzima alliberada per un germen dental en pacients amb Alzheimer. L'assaig, que ha requerit la col·laboració de diferents departaments de l'hospital, podria modificar els coneixements actuals sobre aquesta malaltia.

El doctor Ernest Balaguer, neuròleg i director de la investigació, lidera un projecte en què hi participen els serveis de Neurologia, Neuropsicologia, Neuroradiologia i Odontologia del centre hospitalari de Quirónsalud.

Amb aquesta participació, l'HUGC es consolida com un referent en estudis de malalties neurològiques. De fet, és el primer centre en reclutament de pacients d'Alzheimer que participen en assajos clínics amb fàrmacs a l'Estat espanyol, amb més del 73%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.