Junts per Sant Cugat porta al ple el rebuig a 'la criminalització de l'independentisme'

El grup vol, també, que Sant Cugat s'adhereixi a l'Agenda Urbana de Catalunya i que sigui capital de la sardana 2022


  • Comparteix:

Junts per Sant Cugat en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat aposta per l'adhesió a l'Agenda Urbana de Catalunya i perquè Sant Cugat sigui capital de la sardana 2022 i, a més, demanarà al ple que rebutgi 'la criminalització de l'independentisme'. Són les tres propostes que el grup municipal portarà a la sessió ordinària d'aquest octubre.

Rebuig de la criminalització de l'independentisme i alerta d''irregularitats jurídiques'
La formació alerta de 'la criminalització de l'independentisme' i defensa 'el sentit pacífic, cívic i democràtic' del moviment. En aquest sentit, la portaveu del grup, Carmela Fortuny, ha fet referència a la recent detenció i presó provisional de set membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) i, des del partit, asseguren que hi ha hagut 'irregularitats jurídiques' i 'vulneració dels drets humans' en la manera com es van produir aquestes detencions. Es tracta d'una moció que el partit ha portat a tots els ajuntaments on compta amb representació.

Adhesió a l'Agenda Urbana de Catalunya
Junts per Sant Cugat també fa una proposta de declaració institucional perquè Sant Cugat s'adhereixi i pugui dir la seva a l'Agenda Urbana de Catalunya, una eina per potenciar i afrontar els reptes que planteja la creixent urbanització. En aquests moments ja s'han sumat a aquesta iniciativa, que té l'objectiu que les ciutats, on es concentra la major part de la població, siguin sostenibles i 'no es deixi ningú de banda', 64 poblacions.

Sant Cugat, capital de la sardana 2022
A més, a proposta de l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, el grup municipal presenta una moció per donar suport a la candidatura de la ciutat per ser capital de la sardana 2022. Aquesta capitalitat es traduiria, en cas de tirar endavant, en més de 40 activitats previstes per aquell any i organitzades per l'entitat amb el suport de l'Ajuntament. La data límit per presentar la candidatura és el 17 de novembre i des de la formació esperen que la proposta esdevingui institucional.


Carmela Fortuny

En relació a la recent detenció de persones que no han fet cap crim i estan en presó preventiva, des de Junts per Sant Cugat denunciem la criminalització a l'independentisme i aprofitem per dir que quan parlem d'independentisme en cap cas parlem de terrorisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.