Entitats santcugatenques donen suport als condemnats

Associacions esportives, culturals i socials lamenten la sentència i algunes aturen tota activitat en protesta


  • Comparteix:

Els Gausacs són una de les entitats que s'han pronunciat / Foto: Gausacs

Els Gausacs són una de les entitats que s'han pronunciat / Foto: Gausacs

Entitats santcugatenques també s'han manifestat sobre la sentència condemnatòria als Jordis i al govern de l'U d'Octubre. Tant entitats culturals -com els Gausacs, dels quals Raül Romeva n'era membre, Geganters i Esbart-, esportives -el SantCu i el Patí Hoquei Club Sant Cugat-, com socials -l'Ateneu. Algunes d'elles també han aturat tota l'activitat en protesta per les condemnes.

Gausacs
Els Gausacs expressen el seu suport cap a tots els seus familiars i amics, 'en especial a la Diana, l'Elda i el Noah', dona i fills de Romeva, del qual diuen que és una 'persona molt estimada per tots nosaltres, sempre han rebut i seguiran rebent tot el nostre suport i escalf'. Els Castellers expliquen que 'com a colla castellera que creu fermament en els valors de la democràcia i de la llibertat d'expressió volem sumar-nos a les mobilitzacions i mostrar clarament el nostre rebuig a la sentència emesa i a favor del dret a decidir en un referèndum per l'autodeterminació'.

Els Castellers demanen tothom que estiguin atents als canals oficials de la colla, ja que se'ls notificaran quins seran els seus actes de rebuig a aquesta sentència. El primer, aquesta tarda davant l'Ajuntament, a partir de les vuit del vespre.



L'Ateneu
L'entitat santcugatenca ha transmès a través d'un comunicat 'indignació i rebuig' davant la resolució del Tribunal Suprem. El text també exigeix l''alliberament dels presos polítics'. L'Ateneu denuncia la 'judicialització de la política', les conseqüències 'greus' sobre els drets polítics de la ciutadania i sobre la normalitat política a Catalunya, així com els 'efectes per a l'autogovern de la Generalitat'. En el mateix comunicat, l'entitat s'uneix als col·lectius que demanen 'llibertat i amnistia'.

Sant Cugat Futbol Club
El Sant Cugat Futbol Club ha expressat, a través del seu perfil de Twitter, que sempre s'ha manifestat a favor de la llibertat d'expressió i del dret a decidir. El club santcugatenc ha expressat el seu rebuig a la sentència perquè considera que 'la judicialització d'aquest conflicte no ajudarà a resoldre aquesta situació'. L'entitat vermell-i-negra suspèn l'activitat esportiva per aquest dilluns.



Patí Hoquei Club Sant Cugat
El Patí Hoquei Club Sant Cugat ha emès un comunicat on reafirma 'el nostre compromís amb la democràcia, el diàleg i la llibertat d'expressió. Des de la junta directiva manifesten 'el rebuig a la sentència' feta pública avui. El club santcugatenc es solidaritza amb els presos i les seves famílies.



Diables de Sant Cugat
Els Diables han manifestat també el rebuig a la sentència a través de les xarxes socials. El comunicat de la colla remarca que '100 anys de presó no és mai la resposta a la necessitat de diàleg davant els desitjos d'independència'. Els Diables també se situen 'al costat' dels Castellers de Sant Cugat i manifesten el seu suport a Raül Romeva i a la seva família.




Esbart
L'entitat de cultura popular ha aturat tota l'activitat d'aquest dilluns en suport als condemnats. L'Esbart assegura que està compromès amb 'la democràcia i la llibertat' i ha expressat el seu suport a 'les preses i presos i les seves famílies'.



Geganters de Sant Cugat
Els Gegants també s'han sumat a la 'indignació' contra la sentència, que creuen 'injusta i desproporcionada'. Segons l'entitat, 'l'essència de la colla' està basada en 'la llibertat' i també s'afegeixen al suport a la família de Raül Romeva i a la resta de condemnats.



Olimpyc Floresta
L'Olimpyc Floresta també ha mostrat el seu desacord amb la sentència que segons l'entitat 'no resol el conflicte polític'. Amb un comunicat que ha compartit a les xarxes socials el club ha expressat el seu suport i solidaritat a les famílies i l'entorn dels presos amb un esment especial al santcugatenc Raül Romeva.



Grup Mediterrània
Des del Grup Mediterrània també han mostrat el seu rebuig a 'una sentència injusta i desproporcionada que han rebut els presos i preses polítiques' i han traslladat el seu suport als presos i preses i als seus familiars, especialment a Raül Romeva, vinculat amb el grup.



Qbasket Sant Cugat
El Qbasket s'ha sumat a les mostres de suport amb un missatge a les xarxes socials on defensen que 'la presó no és la solució'.



Entitat Sardanista de Sant Cugat
L'Entitat Sardanista de Sant Cugat s'ha sumat al comunicat de la Confederació Sardanista i s'adhereix a totes les accions de rebuig a 'tan intolerables sentències'.



Centro Popular Andaluz
El CPA ha evitat prendre un posicionament al respecte de la sentència, ja que és una entitat 'purament cultural'. En un comunicat, l'entitat lamenta que 'determinades situacions processals puguin perjudicar persones individuals, famílies o sentiments col·lectius'.



Club Muntanyenc Sant Cugat
En un comunicat el Club Muntanyenc Sant Cugat ha expressat el seu 'malestar i desacord' amb la sentència. L'entitat lamenta la 'falta de voluntat' i fa una crida a 'trobar el necessari consens polític'. En aquest escrit el club també ha aprofitat per enviar el seu escalf als polítics i líders socials empresonats, especialment a Raül Romeva, la seva dona Diana i els seus fills Elda i Noah.

Junior FC
Per la seva part, el Junior FC s'ha adherit al manifest de la Federació Catalana d'Hoquei pels Drets i les Llibertats i al de la Federació Catalana de Futbol i ha fet 'una crida a la calma i la serenor de tots els agents implicats en la situació política actual'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.